Korkun Türkiye’den!

Türkiye ile ilgili kötü beklentiler vardı, halen de var. Terör çevremizde dolaşıyor, her gün yeni ekonomik kriz söylentileri pompalanıyor… Büyüme oranı hedeflenenin altında gerçekleşti....

Türkiye ile ilgili kötü beklentiler vardı, halen de var. Terör çevremizde dolaşıyor, her gün yeni ekonomik kriz söylentileri pompalanıyor…

Büyüme oranı hedeflenenin altında gerçekleşti. Hedef4,5’tu, ulaşılamadı. Ancak, buna rağmen biz yerimizde saymadık. Yüzde 4’e yakın bir büyüme sergiledik.

15 Temmuz darbe girişimi, ülkeyi her yönden vurdu.

Terör ve çevremizdeki kaos iyice arttı. Ayrıca, ne kadar bela varsa, Türkiye söz konusu olduğunda işbirliği yapmaya başladı.

Üstelik, daha düne kadar ticaret yapacağımız alanlar da küçülmüştü.

Uzatmayalım, karamsar beklentiler içinde olanlar, “Türkiye’nin 2017 için beklentisi yüzde 4.5 büyüme, Bunun için yatırım ve ticaret gerekir, Türkiye bunu gerçekleştiremez” görüşü içindeydiler.

Önceki gün, İstanbul’daki Enerji Zirvesi’nde ortaya çıkan gelişmeler, karamsar beklentileri tersine döndürdü.

Çevremizdeki en büyük ekonomik partner olan Rusya ile öyle bir fotoğraf verdik ki…

Tarım ürünleri ihracatındaki daralmanın genişleyeceği görüldü. Kriz içine giren turizm sektörünün rahatlayacağı ortaya çıktı. Rusya’da yatırımları olan müteahhitlerimizi mutlu edecek gelişmeler yaşandı.

Bitmedi, yetmez. Savunmadan enerjiye, uzay teknolojilerinden nükleere kadar pek çok alanda yatırım kararları alındı…

1) Dev bir proje olan Türk Akımı için imzalar atıldı.

2) Akkuyu’daki nükleer santral projesi hızlandırıldı.

3) Uzun menzilli füzeler konusunda işbirliği iradesi ortaya konuldu.

Bunlar, öyle burun kıvrılacak, yabana atılacak işler değil, son derece büyük projeler. HemTürkiye’yi, hem de Rusya’yı rahatlatacak işler! Gelinen noktada “Kim kazandı?” diye sorulursa,Rusya da biz de kazandık. Kaybeden ise ABD ve Avrupa oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar