Kılıçdaroğlu’nun kimliği

Önce, esip gürleyeceksin. Mangalda kül bırakmayacaksın. Televizyonlara çıkıp halkın önünde sözler vereceksin. Dokunulmazlıklarla ilgili olarak, “Biz bu Anayasa değişikliği teklifine evet diyeceğiz”...

Önce, esip gürleyeceksin. Mangalda kül bırakmayacaksın. Televizyonlara çıkıp halkın önünde sözler vereceksin. Dokunulmazlıklarla ilgili olarak, “Biz bu Anayasa değişikliği teklifine evet diyeceğiz” açıklamasını yapacaksın:

-Bizim korkumuz yok ki, neden korkacağız?
Sonra da grubuna hâkim olamayacaksın. Neredeyse CHP’lilerin tamamı dokunulmazlıklarla ilgili düzenlemeye “hayır” oyu verecek.
Tam bir Kılıçdaroğlu klasiği! Halkın önünde sözler verip, kapalı kapılar ardında farklı davranan, tutarsız, güvenilmez bir Genel Başkan!
Birincisi: Kılıçdaroğlu hukuku ayaklar altına alıyor. Bütün hukuki düzenlemeleri bir kenara atıp, partilerin grup kararı alması mümkün olmayan, gizli oyla yapılması gereken bir düzenleme konusunda taahhütte bulunuyor. Partisinin nasıl oy kullanacağını kamuoyuna açıklıyor. Olmaz, bu bir hukuk katliamı!
İkincisi: Halkın gözünü boyuyor. Önce “tamam” diyor. Sonra da adlarına taahhütte bulunduğu isimler, oy kullanma kabinine girip, Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözün tam tersini yapıyor. Bu da ciddi bir kişilik meselesi!
Türk siyaseti, yanlış yapan çok genel başkan gördü. Öngörüsü gerçekleşmeyen liderlere de çok rastladı. Ama bu kadar tutarsız bir genel başkanla karşı karşıya kalmadı.
* * *
Birkaç gün önce Diyarbakır’ın kırsalında bomba patladı. Dünya terör tarihine geçecek bir olaydı bu! Çünkü kamyona yüklenen ve patlatılan bombanın ağırlığı tam 15 tondu. Yüzlerce metre uzaktaki canlıları bile parçaladı, yok etti.
Bomba öylesine büyük hasara yol açtı ki, patlamada hayatını kaybeden 13 kişinin cesetleri 3 çuvala sığdırılabildi. O 13 cesetten bulunabilen parçalar, sadece 60 kilo tuttu. Bu korkunç saldırıyı da PKK üstlendi.
Asıl hedef ise, Diyarbakır kent merkeziydi. Eğer kahraman köylüler bomba yüklü o aracı engellemeselerdi, şehirde patlatılacaktı. Diyarbakır harabeye dönecek, 13 değil yüzlerce insan paramparça edilecekti.
Dikkat ettim, CHP’den ciddi bir tepki gelmedi.
Şimdi kimse kusura bakmasın ama anayasa değişikliği oylamasında bu teröristlere dolaylı destek bile geldi. Çünkü o değişikliğin asıl hedefi bu PKK’lı canilerle birlikte hareket eden HDP’li milletvekilleriydi. CHP, takındığı tavırla onların ekmeğine yağ sürdü.
HDP’lilerin oylamadan sonra TBMM’de toplanıp, zafer işaretleri yaparak çektirdikleri fotoğrafı görmüşsünüzdür. Onlara bu imkânı ikircikli tavırların sahibi Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekilleri verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar