Kılıçdaroğlu’nun FETÖ sevdası

Büyük bir mücadele var. Öyle hafife alınır, küçümsenir bir mücadele de değil bu. FETÖ ile ilgili olarak, OHALşartlarında neredeyse bir seferberlik söz konusu. CHP’de ise halen hamam da aynı, tas...

Büyük bir mücadele var. Öyle hafife alınır, küçümsenir bir mücadele de değil bu. FETÖ ile ilgili olarak, OHALşartlarında neredeyse bir seferberlik söz konusu.

CHP’de ise halen hamam da aynı, tas da…

FETÖ’den çok, İktidar’a yükleniyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile uğraşıyorlar:

-Siz yaptınız, siz ettiniz, sizin eseriniz…

O tarafta zaten, geçmişe yönelik çok net özeleştiriler var. Bunu karşılık gereğini yapıp, son derece büyük bir temizlik harekâtı sürdürüyorlar.

Peki CHP ne yapıyor? Kılıçdaroğlu’nun durumu ne? Terör örgütüne yönelik bu büyük operasyona ne kadar destek veriyor? İşte asıl sıkıntı orada. Ne demişti CHP’nin Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Gürel:

-Partim CHP, cemaatle her türlü ittifakı yapıyor.

Sırf bu yüzden disipline sevk edilmişti.

14 Aralık’ta Zaman Gazetesi başta olmak üzere FETÖ’nün yayın organlarına yönelik operasyon sırasında CHP ortalığı ayağa kaldırırken, Güler, “Bu operasyonun basın özgürlüğüyle hiçbir ilişkisi yok. CHP, cemaate kalkan olmamalı” demişti.

Hatta daha da ileri gidip bir tespitte bulunmuştu:

-Cemaat, deniz kabuklusu gibidir. AKP balinasına yapıştı ama AKP balinası silkindi. Şimdi CHP balinasına yapışmak istiyor.

Bakın bu çok doğru bir tespit. FETÖ mensuplarının CHP’ye nasıl yapıştıklarının örneklerini vereceğim. Sanırım siz de şaşıracaksınız.

? ? ?

CHP, PM Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Alper Keten, Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyesiydi. 672 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile bu görevinden ihraç edildi. Gerekçeyi de biliyorsunuz;FETÖ ile ilişkisi.

Ayrıca, aynı kararnamede yer alan bir başka isim daha var. O da Prof. Dr. Ahmet CanerYenidünyaFETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle Marmara Üniversitesi’ndeki görevine son verildi. Tesadüfe bakın ki, o da CHP’nin PM üyesi ve o da FETÖ ile ilişkisinden gitti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar