Kılıçdaroğlu yüce, Bahçeli cüce!

Bir CHP yöneticisi ya da milletvekili Anayasa Referandumu için “evet” kampanyası yapabilir mi? Veya en basitinden medyanın karşısına çıkıp “evet” oyu vereceğini...

Bir CHP yöneticisi ya da milletvekili Anayasa Referandumu için “evet” kampanyası yapabilir mi? Veya en basitinden medyanın karşısına çıkıp “evet” oyu vereceğini açıklayabilir mi?

Düşünülmesi bile zor değil mi?

Yapamaz, olamaz, imkansız. Alıp, kapının önüne koyarlar adamı. Hatta bu mekanizma işletilmeden CHPiçinden birileri çıkıp, dayak bile atabilir. Partiden ve yandaş çevrelerden kimse de yadırgamaz, “orada ne oluyor” diye sormaz.

Ne demişti Kemal Kılıçdaroğlu “evet” oyu verecekler için? Hatırlarsınız, “demokrasiye ihanetle” suçlamıştı!

Şimdi bir başka tarafa dönelim. Biraz da AK Parti’den bahsedelim. Farz edelim iktidardan biri çıktı, “Ben hayır oyu vermeyi düşünüyorum” dedi. AK Parti de disipline gönderdi. Ortalık karışır, yer yerinden oynar. Dört bir yandan “Bunun adı faşizm” feryatları yükselir. Hemen “diktatörlük”suçlamaları yapılır.

“Olmaz” mı diyorsunuz?

Oluyor işte. AK Parti’de değil, ama bugün MHP’de bunlar yaşanıyor. CHP için “hak” olanlar, iş MHP’ye gelince “kabahat” olarak algılanıyor. Türkiye’de işler, çifte standartlı yaklaşımlar ve algı operasyonlarıyla yürüyor!

***

MHP, geçmişi, mücadeleleri ve iddiaları olan siyasi bir oluşum. Bir başka ifadeyle ideoloji partisi.

Var mı buna itirazı olan? Olamaz, çünkü gerçek böyle!

İdeolojisi de belli. 9 Işık’ta yazıyor, tek tek sıralanıyor. Her başlığın altında ise ayrıntılı olarak açıklanıyor. Ayrıca, hareketin “manevi lideri” olarak adlandırılan Alparslan Türkeş’in bıraktığı bir miras var. O miras da “Temel Görüşler” isimli kitapta ortaya konuluyor.

Defalarca yazdım burada. Her ikisinde de “Başkanlık Sistemi” var. Yani, Türkiye’yi Başkanlık Sistemi’ne götürmek, MHP’nin varlık sebeplerinden biri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar