Kahraman CHP’liler, MHP’liler…

Destanları kahramanlar yazar. Yine öyle oldu, kural değişmedi. 15 Temmuz’da o kahramanların yazdığı destan, tarihe geçti. Bir millet el ele verdi. Hepsi etten birer uçaksavar ya da tanksavara dönüştü....

Destanları kahramanlar yazar. Yine öyle oldu, kural değişmedi. 15 Temmuz’da o kahramanların yazdığı destan, tarihe geçti.

Bir millet el ele verdi. Hepsi etten birer uçaksavar ya da tanksavara dönüştü. Özgürlüğümüze, demokrasimize ve hatta bağımsızlığımıza yönelen taarruz, çok kısa sürede püskürtüldü. 
Sadece Ak Partililer yoktu meydanlarda. CHP’lisi ve MHP’lisi de sokaklara döküldü. Onlar da bu büyük direnişe katıldı. 
Darbe girişimi sırasında Konya’daydım. Olay duyulur duyulmaz bir telefon geldi. Arayan, yılların CHP’lisi Ahmet Kurtuluş’tu. “Abi tehlike altındasın” dedi: 
-Hemen gelip otelden seni alalım. Bizim eve geçelim. 
Teşekkür ettim, “iyiyim, yok bir problem” cevabını verdim. 
Bu defa “çocuklar” dedi: 
-Abi çocuklar sıkıntıya düşebilir belki. Ne olur, ne olmaz! Geliyoruz, onları alalım, bize götürülelim. 
Yine teşekkür ettim ve düşündüm!.. 
O anda henüz ne olduğu, gelişmelerin nereye doğru evrileceği belli değildi. Cumhurbaşkanı’ndan tek bir açıklama gelmemişti. Üstelik, darbeciler TRT’yi ele geçirmiş, sokağa çıkma yasağı koyduklarına dair bir bildiri yayınlıyorlardı. 
CHP’li Ahmet ise, Fethullahçı kalkışma karşısında beni tehlikede görüyor, kendisini ve ailesini tehlikeye atma pahasına korumaya çalışıyordu. “Gel, bize gidelim” diye ısrarla bastırıyordu. 
MHP’li dostlar da vardı Konya’da. Daha sonra, onlardan da benzer telefonlar geldi. 
* * *
Şeniz Kurtuluş, Ahmet Kurtuluş’un eşi. Doğma büyüme Konyalı. Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın 8. kuşaktan torunu. En büyük özelliği de Konya’da siyasetle ilgilenen herkesin tanıdığı bir CHP’li. Üç defa milletvekili adayı oldu. İki dönem il başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Halen CHP’li ve partisini terk etmeyi düşünmüyor. 
Darbe girişiminin bastırılmasının ardından bilgisayarın başına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın e-mail adresini buldu. Bir teşekkür mesajı gönderdi… 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar