İzzetbegoviç'in emaneti

Saraybosna, Belgrad, Zagreb Uzun uzun, süslü cümleler kullanıp anlatarak, laf kalabalığı yapmaya gerek yok. Türkiye'de, Arnavutluk nüfusundan daha çok Arnavut, Bosna Hersek nüfusundan daha fazla Boşnak olduğu söylenebilir....

Saraybosna, Belgrad, Zagreb

Uzun uzun, süslü cümleler kullanıp anlatarak, laf kalabalığı yapmaya gerek yok. Türkiye'de, Arnavutluk nüfusundan daha çok Arnavut, Bosna Hersek nüfusundan daha fazla Boşnak olduğu söylenebilir.

Balkanlar'da bizim işte böyle kaçınılmaz bir bağımız var. Üstelik, Türkiye coğrafi olarak da bir Balkan ülkesi. Tarihsel bağları ve Osmanlı'nın Balkanlar'da ne kadar hüküm sürdüğünü saymıyorum bile. Ortak kültürü de bir kenara bırakıyorum.

Bu bölge ile sınırı dahi bulunmayan ülkelerin, Balkanlar'daki gelişmelere nasıl müdahil oldukları hepimizin malumu. Doğrudan yapılan müdahaleleri, hep birlikte örnekleri ile yakın tarihte yaşadık. Bugün de aynı ilgi devam ediyor.

Peki, böyle bir ortamda ve böylesine köklü bağlara rağmen, Türkiye'nin Balkanlar'daki gelişmelere kayıtsız kalması mümkün mü? O bölgeye sırtımızı dönebilir miyiz?

İmkansız, böyle bir ihtimal düşünülemez bile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar