İyiyiz biz, iyi

Yıllar önceydi. Dönemin ÖSYM Başkanı bir açıklama yaptı ve 'Kamu Denetçiliği Kurumu'nun aldığı kararlara uymayacağını' söyledi. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da 'Bizim ...

Yıllar önceydi. Dönemin ÖSYM Başkanı bir açıklama yaptı ve 'Kamu Denetçiliği Kurumu'nun aldığı kararlara uymayacağını' söyledi. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da 'Bizim kararlarımıza uymayan hiçbir kamu görevlisi koltuğunda oturamaz' cevabını verdi.

Öyle ya...

ÖSYM, bir krallık ya da derebeylik değil. Başına buyruk hareket edemez ve belli kurallara uymak zorunda. Vatandaşın ve öğrencilerin dertlerini göz ardı eden, onların sıkıntılarına ve uyarılara kulak asmayan bir ÖSYM Başkanı elbette görevde kalamaz.

Nitekim öyle oldu. O başkan bir başka sebepten dolayı istifa etmek zorunda kaldı. Yerine gelen yeni ÖSYM Başkanı ise, yaptığı ilk basın toplantısında 'Kamu Denetçiliği Kurumu'nun kararlarına uyacağını' açıkladı. O isim Mahmut Özer'di. Ortaya çıkan sıkıntıların diyalog yoluyla çözülmesi için çaba gösterdi. Hakkını, hukukunu arayan öğrenciler rahatladı.

Mahmut Özer, daha sonra Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. Bugün de Milli Eğ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar