İttifak yoksa işte sonuç

Konu şimdilik kapanmış gibi görünüyor. Yerel seçimde ittifakı gündeme getiren de, partisinin son grup toplantısında noktayı koyup gündemden düşüren de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli...

Konu şimdilik kapanmış gibi görünüyor. Yerel seçimde ittifakı gündeme getiren de, partisinin son grup toplantısında noktayı koyup gündemden düşüren de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. 

Peki şimdi ne olacak? 

Lafı evirip çevirmeden söyleyelim. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Bu sonuç, Ak Parti’den çok MHP’yi sıkıntıya düşürecek. Kamuoyu araştırmaları gösteriyor zaten. Osmaniye ve bazı ilçeler hariç, MHP’nin elindeki belediye başkanlıklarının hepsi tehlikede! Bunu sadece İyi Parti’ye ve Meral Akşener faktörüne bağlamak doğru değil. İzlenen genel politikada ve yerel bazda farklı sebepleri de var. 

Sanki tarih tekerrür ediyor gibi. Devlet Bahçeli, 2002’de de bir çıkış yapmıştı. Türkiye’yi erken seçime götürmüştü. 3 Kasım 2002’de yapılan seçimde MHP yüzde 8,3 oyla baraj altında kaldı. DYP, ANAP ve DSP gibi partiler de silinip gitti. 

Üstelik, Türkiye’de sistem değişti. Artık ülkeyi idare etmek ya da iktidara ortak olmak için yüzde 15

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar