İşte FETÖ'cüler...

Akşam Gazetesi Yazarı Emin Pazarcı’nın bugünkü (20.04.2022)''İşte FETÖ'cüler...’’ başlıklı yazısı.

Bugün "FETÖ nedir?" diye sorarsanız, hiç düşünmeden ABD cevabını veririm ben. Yadırgayan, "Bu nasıl bir cevap?" diye tepki gösteren de olmaz. Çünkü şapka düştü, kel yıllar önce görüldü.

Peki ya dün?

Dün de farklı değildi benim açımdan. Zordu, ama zaman zaman söylüyordum bunu. Her seferinde saldırıya uğruyordum. Bugün o yapıya en sert eleştirilerde bulunanlar bile vardı o saldıranlar arasında. Adeta dinden çıkmış gibi ters ters bakıyorlardı yüzüme. Hatta selamı-sabahı kesenler bile olmuştu.

İşte algı böyle bir şey! Gerçeklerin önüne geçiyor çoğu zaman!

ABD'nin uç karakolu olarak içimize sokulan bu örgüt, daha düne kadar dokunulmaz kutlu bir yapı olarak görülüyordu.

Pek çok kişi, dini bir örgütlenme sanıyordu. Hatta din adına dini değerleri ayaklar altına alan davranışları dahi görmezden geliniyordu. Bugün "kardinal"yakıştırması bile yapılabilen Fethullah Gülen, mübarek bir zat olarak önümüze konuluyordu.

Zordu mücadele etmek. Türkiye o zoru başardı. Ülkenin kaderi tabir-i caizse direkten döndü.

Nereden nereye...

Artık, pek çok kişi "FETÖ" derken, tükürürcesine bahsediyor o yapıdan. Çünkü yürütülen mücadelede her geçen gün yeni bir pislik ortaya çıkıyor.

Dün "Cemaat" ti, bugünkü adı terör örgütü!

Bence, "ABD'nin Türkiye'deki uç karakolu" değerlendirmesini yapmak daha doğru olur. Dün de oradan destek alıyordu, bugün de. Dün de batının menfaatleri doğrultusunda çalışıyordu, bugün de...

Sadece üzerindeki örtü kalktı. Nasıl bir yapı olduğu daha net görüldü. Zaten, bugün pek çok ülkede ABD elçiliklerinin verdiği açık ve net destekle ayakta burabiliyor.

Bence bu yapıya "FETÖ" demek yerine "ABD'nin taşeronları" adını vermek daha doğru olur. Bize değil, onlara çalışıyorlar. Halen dünyanın belli bölgelerinde İslami görüntü altında onların kılıcını sallıyorlar...

Dün, Cemaat adı altında İslami kisveye büründükleri dönemde, "pislik" olarak bakanlar vardı onlara. Üzerlerindeki perde kalkınca, o bakış açısı değişti. Artık, sempati duymaya başladılar. Üstelik bunu da saklamıyorlar. KHK'lar ile görevden alınan batı uşağı bu zihniyetin elemanlarına sahip çıkmaktan çekinmiyorlar. Hatta açıktan destek veriyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar