İntihar eden MHP

Partilerin grup toplantıları için dün TBMM’deydim. İlginçtir, sözleşmiş gibi kiminle karşılaştıysam aynı soruyu sordu: -MHP’de ne olur? Bu gidiş nasıl sonuçlanır? Müneccim...

Partilerin grup toplantıları için dün TBMM’deydim. İlginçtir, sözleşmiş gibi kiminle karşılaştıysam aynı soruyu sordu: 
-MHP’de ne olur? Bu gidiş nasıl sonuçlanır? 
Müneccim değilim, bilemem ki! Çünkü, bir kural yok ortada. Partinin tüzüğü bile herkes tarafından farklı yorumlanıyor. MHP’liler, o mahkeme benim, bu mahkeme senin geziyor. Taraflar, “Senin hakimin varsa, benim de hakimim var” havasında! 
Kaos bu… Kaos ortamında da her türlü sonuç ortaya çıkabilir.

***

Ama bazı bildiklerim de var elbette… 
MHP bu güne kadar kötü yönetildi. Partinin yetkili kurulları çalıştırılmadı. Tek karar verici Bahçeli ne dediyse o oldu. 
1999 Seçiminin ardından 57. Hükümet kurulmadan önce, Bahçeli’ye yapılan Başbakanlık teklifi reddedildi. Tanıklarından biri benim, diğerleri de Hüseyin Kocabıyık ve Mümtazer Türköne. 
“MHP’ye Cumhurbaşkanlığı yakışır” diyen ve aday olmak isteyen Sadi Somuncuoğlu, TBMM’de saldırıya uğradı. Bunu da bizzat MHP’li milletvekilleri yaptı. Oysa MHP, Sadi Somuncuoğlu’nu destekleseydi, Çankaya Köşkü çantada keklikti. Rahşan Ecevit, MHP’nin tabanı için “Gençleri silahlandırdılar, sayısız can aldılar, şimdi de çetelerle kol kolalar” mealinde sözler söyledi. Bu açıklamayı eşi Bülent Ecevit de destekledi. Bahçeli, buna rağmen RP ve DYP’yi elinin tersiyle itti. Bizzat bana “Erbakan ve Çiller biraz dinlensinler” açıklamasını yaptı. Ardından gidip Ecevit’in DSP’si ile koalisyon kurdu. Partinin İçel Milletvekili Ali Güngör, sırf TBMM’de Ecevit’i eleştirdiği için partiden ihraç edildi. Oysa, o Ali Güngör, 1980’li yıllarda Devlet Bahçeli’yi koruyup kollamak için Alparslan Türkeş’le bile ters düşmeyi göze alan bir isimdi. 
Sadece Ali Güngör mü?.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar