İnsanlar ölürken endişe duymak! 

Aradan 25-30 yıl kadar geçti. Ama yaşadıklarım dün gibi gözlerimin önünde. Adam, elinde sopa bir başkasını öldüresiye dövüyordu. Tesadüfen orada bulunan bizler de engellemeye çalışıyorduk....

Aradan 25-30 yıl kadar geçti. Ama yaşadıklarım dün gibi gözlerimin önünde. Adam, elinde sopa bir başkasını öldüresiye dövüyordu. Tesadüfen orada bulunan bizler de engellemeye çalışıyorduk. Resmi üniformalı bir polis ise sadece seyrediyordu. Sonunda dayanamayıp bağırdım: 

-Ne duruyorsun orada? Sen de bize yardım etsene… 

Ne dese beğenirsiniz? Pişkin pişkin cevap verdi: 

-Aradım, ekip çağırdım. 

O itiş kakış arasında tartışmadım tabii ki. “Ekip cenaze kaldırmaya mı gelecek? Öldürüyor adamı. Sen ne işe yararsın?” demedim, diyemedim. Çevredeki vatandaşlarla birlikte saldırganı durdurmaya çalıştım. 

Polis ise ekip gelene kadar seyretmeye devam etti. İşte Birleşmiş Milletler de aynen böyle yapıyor! Farklı olarak “Ayıp, yapmayın, etmeyin” türünden sözler ediyor. Bir de taraflara “itidal” tavsiye ediyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar