İmamoğlu 'keen lem yekün'dür

İsteyen dilediğini söylesin… Sözde hukukçular istediği kadar laf kalabalığı yapsın… Kim ne kadar çarpıtmaya çalışırsa çalışsın… YSK, olması gereken kararı...

İsteyen dilediğini söylesin… Sözde hukukçular istediği kadar laf kalabalığı yapsın… Kim ne kadar çarpıtmaya çalışırsa çalışsın… YSK, olması gereken kararı almıştır. Çünkü, Ekrem İmamoğlu’na mazbata verilmesi de, CHP’nin “seçim zaferini” açıklaması da keen lem yekündür. Hukuk derslerinde en temel kural olarak okutulur bu! 

Keen lem yekün hukuki bir tabirdir ve “yok hükmünde” anlamına gelir. Hiç olmamışı, yapılmamışı ifade eder. Çünkü, hukuka aykırı olarak gerçekleşen bir işlem hüküm doğurmaz. Bir edinimin geçerli olabilmesi için hukuka uygun yapılması gerekir. 

İstanbul seçimi de hukuka uygun yapılmadı. Kanunun emredici hükmü ayaklar altına alındı. Sandık kurullarına memur olmayan, muhtemelen “yandaş” isimler atandı. Seçim kurullarında kanunu uygulamakla görevlendirilen hakimler suç işlediler. O yüzden haklarında suç duyurusunda bulunuldu. Hukuka uygun olmayan bu işlem de doğal olarak hukuksuz bir sonuç doğurdu. 

Üstelik, YSK geçmişte de farklı davranmad

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 839 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar