HDP’yi bitirecek adımlar

Şehirler yerle bir edilmiş. Sokaklar hendeklerle dolu, evler delik deşik. Eşyaların çoğu yağmalanmış. Üstüne bir de kaçarken bubi tuzakları kurmuşlar. Asker, polis, kadın, yaşlı, çocuk fark etmez....

Şehirler yerle bir edilmiş. Sokaklar hendeklerle dolu, evler delik deşik. Eşyaların çoğu yağmalanmış. Üstüne bir de kaçarken bubi tuzakları kurmuşlar.

Asker, polis, kadın, yaşlı, çocuk fark etmez. Tuzağa kim düşerse o parçalanacak!
Okulların hali ortada: Çoğu kullanılamayacak halde, harabeye dönmüş. Camiler, kiliseler silah deposu haline getirilmiş. Bazıları da yakılmış.
Yetmedi sergilenen vahşet. Hızlarını alamadılar. Şimdi de kaçarken anaokullarına bomba atıyorlar.
HDP ise, hâlâ aynı noktada. Olağanüstü kurultaya giderken, “Özyönetimi halka yeterince anlatamadık” diyorlar… Yaptıkları “özeleştiri” bile şaka gibi! Sözde “özyönetim” ilan edilen şehirler harabeye dönmüş, oralarda yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımız kan ağlıyor. Bunlar ısrarla o acıyı savunuyor!
Yarayı kaşıyıp, daha da kanatmaya çalışıyorlar…
Yara sarmak, insanları rahatlatmak gibi bir dertleri yok!
* * *
HDP istediği kadar Devlet ve AK Parti düşmanlığı yapmayı sürdüredursun. Karşılarında yarayı sarmak için çırpınan bir AK Parti var.
İktidar, onların yıktığını yapmaya çalışıyor.
Doğal olarak o sözde “hakkını savunduğunu” iddia ettikleri Kürt kökenli vatandaşlar da görüyor bunu.
Ne mi yapılıyor?
Bursa, Konya, Manisa ve Antalya’da 2 TIR, Kocaeli’nde ise 3 TIR yüklendi. Bugün Sur, Cizre, Silopi ve Beytüşşebap’ta olacak. Bölgeyi yangın yerine çeviren PKK’nın perişan ettiği halkın yardımına koşacak.
O TIR’larda tam 20.000 paket var. O paketlerin içinde de battaniye, havlu, elektrik sobası, kuru bakliyat, çocuk maması ve çocuk bezi bulunuyor.
AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ da bugün bölgede olacak ve o yardımların dağıtımını bizzat organize edecek.
Şimdi hemen “devletin parasını kullanıyorlar” demeyin. O yardımların içinde bir kuruş devlet parası yok. Tamamı sivil toplum organizasyonu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ bunları yaparken…
HDP’li isimler ise, bölge insanını yardıma muhtaç hale getiren teröristleri koruyup kollamakla meşgul!
* * *
Bitmedi… Özdağ’ın bir hayırseverden sağladığı 600 çift ayakkabı da bugün Sur ve Dargeçit’te olacak.
Dahası da var… Partinin Kadın Kolları, yakılıp-yıkılan kadın derneklerini tefriş etmek için seferberlik ilan etmiş durumda. Gençlik Kolları ise “Kütüphane ve 1 milyon kitap” kampanyası yürütüyor.
Bu büyük seferberliğin sloganı da şu:
“Türk’üz, Kürt’üz, Arap’ız ama kardeşiz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz.”
Bu çabalara yenileri eklenecek. Sivil toplum destekli yardım kampanyaları, dalga dalga büyütülerek devam ettirilecek.
Bölgede iki ayrı zihniyet savaşıyor:
Biri, istismar ediyor, yakıp yıkıyor. Kandan, gözyaşından, acılar üzerinden siyasi prim toplamaya çalışıyor. Diğeri, yapmaya, imar etmeye ve yaraları sarmaya çalışıyor.
Bölge insanı da görüyor bunları.
* * *
Selçuk Özdağ, bir başka adım daha attı…
Bölgede canını dişine takarak mücadele eden güvenlik kuvvetlerini de ihmal etmedi. Sur’da canları pahasına PKK ile mücadele eden Özel Hareket polisleri için de hayırseverlerin desteğini alarak 400 paket hazırlattı. Onlar da bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 839 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar