HDP nedir, ne değildir?

HDP hakkındaki iddianame Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edildi. Biz de günlerdir tartışıyoruz. Ama neyi tartıştığımızı anlayabilmiş değilim! Genellikle cevabı aranan soru şu: 'HDP'nin kapatılması...

HDP hakkındaki iddianame Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edildi. Biz de günlerdir tartışıyoruz. Ama neyi tartıştığımızı anlayabilmiş değilim!

Genellikle cevabı aranan soru şu:

'HDP'nin kapatılması siyaseti nasıl etkiler? Dengeler nasıl değişir? Kim kazanır, kim kaybeder...'

Herkes kendine göre değerlendirmeler yapıyor. Kimi 'kapatılmamalı' diyor, kimi kapatılması gerektiğini savunuyor. Hatta kapatılmasının 'ciddi sıkıntılar doğuracağını' söyleyenler bile çıkıyor. Üstelik yorum yapanların arasında Anayasa Mahkemesi'ne akıl verenler dahi var.

Oysa, bir hukuk devletinde hiçbiri önemli değil bunların. Hukuk ne diyorsa o yapılır, delillere bakılır hukukun gereği yerine getirilir. Duruma ve şartlara göre tavır alınmaz. Muz cumhuriyeti ya da aşiret değil ki bu ülke!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar