Haydi sandığa...

Yoğun, hareketli ve heyecanlı bir referandum kampanyasının ardından son dönemece girdik artık: Bitti, herkes eteklerindeki taşı döktü. Söylenecek olanlar söylendi. Gerekli mesajlar verildi. Sıra milletin ortaya...

Yoğun, hareketli ve heyecanlı bir referandum kampanyasının ardından son dönemece girdik artık:

Bitti, herkes eteklerindeki taşı döktü. Söylenecek olanlar söylendi. Gerekli mesajlar verildi. Sıra milletin ortaya koyacağı nihai karara geldi.

Şimdi, iradenin gerçek sahibi olan millet konuşacak. Sonucu demokrasinin asli unsuru olan vatandaş belirleyecek, noktayı o koyacak.

Sandıkların verdiği sesten sonra ne söylense boş!

***

Türkiye için tarihi bir anlam taşıyor bugün…

Sandık başlarında bir araya geleceğiz, bundan böyle nasıl yönetileceğimizi belirleyeceğiz. Ya mevcut sistemle yolumuza devam edeceğiz, ya da hedefe daha rahat ulaşmak için kendimize yeni bir yol çizeceğiz.

Mühür elimizde, kararı biz vereceğiz.

Omuzlarımızda büyük bir sorumluluk var. Ülkemizin ve milletimizin kaderini biz çizeceğiz. Kaçamayız, “bana ne” diyemeyiz, susup bir köşede oturamayız. Ülkemizin milletler ailesi içinde alacağı yer bize bağlı. Yarınlarımız, çocuklarımız, hatta torunlarımız için oy kullanacağız bugün.

Hep birlikte, fire vermeden sandıklara akmamız lazım…

Önümüze tarihi bir fırsat gelmiş, bunu tepemeyiz.

***

Oy kullanma işlemi, doğudaki 32 ilimizde 16:00, kalan diğer illerde de 17:00’de sona erecek. Çok beklemeyeceğiz, birkaç saat içinde sonuçlar alınmış olacak. Türkiye’nin önümüzdeki dönemde izleyeceği rota bugün akşam saatlerinde ortaya çıkacak.

Elbette üzülenler ve sevinenler olacak. Bu da çok normal, yadırganacak bir durum değil. Ancak, kimse bir köşeye çekilip, karalar bağlamamalı. Herkes sandıktan çıkacak sonuca saygı duymalı.

Demokrasi dediğimiz de bu değil mi?

Hem ne demiştik referandum öncesi yapılan kampanyalarda? “Ülkemiz için oy kullanalım” çağrıları yapmıştık!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar