Gülen’in “şirretlik” itirafı

Türkiye’nin dört bir yanında “Paralel Operasyonlar” sürüyor. Her gün yeni bir iddia ve suçlama ortaya atılıyor… Son olarak Manisa ve Eskişehir’de gözaltılar oldu. Başı örtülü...

Türkiye’nin dört bir yanında “Paralel Operasyonlar” sürüyor. Her gün yeni bir iddia ve suçlama ortaya atılıyor…

Son olarak Manisa ve Eskişehir’de gözaltılar oldu. Başı örtülü bazı bayanlara kelepçe takıldı. Ortalık ayağa kalktı. Belli başlı gazeteler ve televizyonlar, hep aynı noktaya odaklandı: 
“Başörtülülere kelepçe.” 
Operasyonun gerekçesiyle “ne, neden, niçin?” soruları ortadan kalktı. Olay, tamamen başörtüsüne indirgenmeye çalışıldı. Başörtüsü üzerinden toplumda bir algı ve tepki oluşturmaya yönelik yayınlar yapıldı. 
Firari Fetullah Gülen bile Amerika’dan devreye girip yaylım ateşi açtı: 
“Amnofis bile bunu yapmamıştı.” 
Şimdi, “Evet, biliyoruz, niye yazdın bunları?” diyebilirsiniz. Bu sadece bir hatırlatma ama bundan sonra yazacaklarım son derece önemli. Göreceksiniz ki, Türkiye oldukça ciddi bir istismar ve saldırı altında. 
Bakın ben demiyorum bunu… 
Bu, terör örgütü kurmakla suçlanan ve bugün “firari” konumunda bulunan Fetullah Gülen’in görüşü. 
* * * 
Biliyorsunuz, bu ülkede dün bugünden çok farklıydı. Türkiye bu noktaya gelene kadar başörtüsü ciddi tartışmalara, gerilimlere ve acılara yol açtı… 
Fetullah Gülen de sık sık bu konuda görüşlerini açıkladı. Bunlar, kendisine ait “herkul. org” adlı internet sitesinde de yayımlandı. 
İşte onlardan biri… 
Geçmişte Samanyolu TV’de defalarca verildi. Haberi, Fetullah Gülen’in yeğeni olan ana haber spikeri Kemal Gülen, aynen şu sözlerle duyurdu: 
“Başörtüsü bahane edilerek Türkiye’deki istikrar ortamını bozmak isteyenlerin kavgaya zemin hazırladığını belirten Gülen, muhtemel provokasyonlar konusundaki endişelerini dile getirdi.” 
Ardından F.Gülen’in görüşleri ekrana geldi. Önce “Bu meselede toplumu germenin hiç faydası yok” dedi: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar