G20 gündemi Türkiye

G20 Zirvesi için Çin’in Hangzhou şehrindeyiz. Burada dünyanın gözü Türkiye’nin üzerinde. Hiç tartışmasız zirve boyunca da öyle olacak. Henüz zirve başlamadan bütün liderler...

G20 Zirvesi için Çin’in Hangzhou şehrindeyiz. Burada dünyanın gözü Türkiye’nin üzerinde. Hiç tartışmasız zirve boyunca da öyle olacak.

Henüz zirve başlamadan bütün liderler Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için sıraya girdiler. Biliyorsunuz, daha önceleri ABD Başkanları ile görüşmek için talepte bulunan hep biz olurduk. Sonra da Türk basınında bir tartışma başlardı:

-ABD’den beklenen randevu gelecek mi, gelmeyecek mi?..

Bu defa görüşme talebi ABD Başkanı Obama’dan geldi. Sadece O değil, dünya liderleri Erdoğan’la görüşmek için harekete geçtiler. G20’de herkesin merak ettiği ülke Türkiye, liderlerin görüşmek istediği isim de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Obama, görüşme öncesi CNN’e bir açıklama bile yaptı. Türkiye’nin öneminin altını çizdi. “Samimi dostluk” ve “samimi görüşmelerden” söz etti. Ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimini kastederek, “çok büyük bir siyasi deprem geçirdiğimizden” bahsetti.

Obama, Hangzhou’da o depremi atlattığımızı görecek tabi!

Aynı şekilde Putin’den de Erdoğan’la görüşme öncesi Türkiye açıklamaları geldi. Zirve öncesi yaptıkları açıklamalarla bütün liderler gözlerinin Türkiye üzerinde olduğunu ortaya koydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar