Fukaralık

Olmaz, kıt imkânlarla büyük hedeflere varılamaz. Fukaralığın gözü kör olsun. Sadece hayaller kurulur, daha ilerisi olmaz.Şimdi 'nereden çıktı bu' diyeceksiniz. Oysa yeni çıkmadı, hep...

Olmaz, kıt imkânlarla büyük hedeflere varılamaz. Fukaralığın gözü kör olsun. Sadece hayaller kurulur, daha ilerisi olmaz.

Şimdi 'nereden çıktı bu' diyeceksiniz.

Oysa yeni çıkmadı, hep önümüzde duruyor. Sürekli olarak fukaralık gerçeğini yaşıyoruz. Patinaj yapıp duruyoruz. Ama bir türlü görmüyor, göremiyor, görmemekte de direniyoruz.

Bir yanda Türkiye'nin son 20 yılına damga vurmuş bir isim var. Çok zor şartların içinden sıyrılarak geldi. 'Muhtar bile olamaz' denilirken, devletin en tepe noktasına kadar çıktı.

Kolay olmadı tabii bu...

Paçasından tutup çekenler çıktı, en yakınındaki isimler tarafından hançerlenmek istendi. Tuzaklar, kumpaslar kuruldu. İçerideki ve dışarıdaki büyük güç odakları birleşti. E muhtıralar, yargı darbeleri, askeri darbe teşebbüsleri, ekonomik ambargolar dahil, her türlü saldırı ve ayak oyunu ile karşılaştı. Cezaevine bile girip çıktı. Yıkılmadı, yok olmadı, her seferinde daha da güçlendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar