FETÖ sevdası CHP’yi karıştırdı

Dün, “Kılıçdaroğlu’nun FETÖ Sevdası” başlıklı bir yazı yazmıştım. FETÖ ilişkileri sebebiyle kamu haklarından mahrum edilen Alper Keten ve Ahmet Caner...

Dün, “Kılıçdaroğlu’nun FETÖ Sevdası” başlıklı bir yazı yazmıştım. FETÖ ilişkileri sebebiyle kamu haklarından mahrum edilen Alper Keten ve Ahmet Caner Yenidünya’nın, CHP’nin en tepesinde PM’de göreve devam ettiklerini ortaya koymuştum.

CHP’de de kamuoyunda da ciddi yansımaları oldu…

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi:

-Kılıçdaroğlu, hemen gereğini yapmak zorunda. Gereğini yapmıyorsa, FETÖ ile mücadele etmiyor demektir.

Bir de uyarıda bulundu:

-FETÖ, AK Parti’den nefret ediyor da CHP’yi çok seviyor değil. Onun için bütün partiler araçtır. CHP’yi de bir araç olarak görüyor. CHP’lilerin bunu görmesi gerekir.

CHP’de neler olup bittiğini görebilmek ve konuya doğru teşhis koyabilmek için biraz gerilere gitmek gerekir. 672 Sayılı KHK ile üniversitelerindeki görevlerinden uzaklaştırılan ve kamu haklarından men edilen Keten ve Yenidünya, tesadüfen PM üyeliğine gelmiş, CHP’yi sızmış değiller. Kılıçdaroğlu tarafından özel korumayla getirildiler.

Normal şartlarda CHP’nin PM üyeliğine seçilemezlerdi. Tabanda güçleri yoktu. Bu yüzdenKemal Kılıçdaroğlu, onları Bilim Platformu listesinden yönetime taşıdı. Bir nevi kontenjan hakkını kullandı. Hatta bu tasarruf, “atama” olarak da değerlendirilebilir.

Bu isimlerin en belirgin özellikleri Fetullah Gülen’e yakınlıklarıydı. Kim bilir, belki de bunun için oraya taşındılar. Üstelik 672 Sayılı KHK’deki hükümler net. Sadece üniversitedeki görevlerinden alınmadılar; kamu haklarından mahrum edildiler. Buna rağmen, CHP’nin tepesinde oturmaya devam ediyorlar. Halen korunuyor ve kollanıyorlar. Böyle giderse, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçebilir. Bu isimlerle ilgili olarak, CHP’ye bir uyarı gönderebilir. Burada çok önemli bir ayrıntı daha var… Memnu haklardan mahrum edilen bu isimler gider ve PM’de boşalma olursa, yerlerine Berhan Şimşek ve Haluk Pekşen gelecek. Her ikisinin de bariz özellikleri, Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı düşünmemeleri. Ulusalcı olmaları ve milli konularda daha hassas bir çizgiye sahip bulunmaları. Şimdi daha iyi anlaşılıyor sanırım, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ’cü” bu iki ismin neden istifalarını almadığı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar