Eyvah, sınıfta kaldık yine 

Hırvatların Tucman isminde bir Cumhurbaşkanları vardı.  Soykırım suçu ile yargılanırken hapiste ölen Sırp Karaciç’in suç ortağı idi. Bir yemek sırasında peçete üzerinde...

Hırvatların Tucman isminde bir Cumhurbaşkanları vardı.  Soykırım suçu ile yargılanırken hapiste ölen Sırp Karaciç’in suç ortağı idi. Bir yemek sırasında peçete üzerinde Boşnak topraklarının paylaşımını birlikte yapmışlardı. O büyük katliamlar, işte bu paylaşımın üzerine gelmişti. 

Tucman öldüğünde Süleyman Demirel, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sıfatıyla cenazesine gitti. Çünkü, Tucman batının güvenilir ve has adamıydı. Suç işleme imtiyazı vardı! Demirel de batının peşine takılıp, O’nu kutsayan konvoya katıldı. 

Bugün de benzer bir fotoğrafla karşı karşıyayız. Geçmişte olan bitenler hiç yaşanmamış gibi, Sırp Katil Ratko Mladiç’e ömür boyu hapis cezası verildi diye bayram yapıyoruz. Gazetelerimiz başlıklar atıyorlar: 

“Adalet yerini buldu.” 

Oysa yerini bulan adalet filan yok. Azmettiriciler ellerini kollarını sallayarak ortalıkta geziyorlar. Sadece onların emri ve desteğiyle suç işleyen katillerden biri cezalandırılmış durumda. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar