Etle tırnak

Günlerdir tartışıyoruz, bazı sorulara cevap arıyoruz: Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Başkanlarının görüşmesinde ne oldu, ne istediler, ne verildi, neyin pazarlığı yapıldı?...

Günlerdir tartışıyoruz, bazı sorulara cevap arıyoruz: Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Başkanlarının görüşmesinde ne oldu, ne istediler, ne verildi, neyin pazarlığı yapıldı?

Yanlış, pazarlık filan yapılmadı. Zaten çok önceden verildi verilecek olanlar. Sadece anlaşmanın son rötuşları yapıldı. Ne demişti Meral Akşener, Cumhur İttifakı ile ilgili olarak? 'Onlar et ve tırnak gibiler, biz ise proje ittifakıyız' demişti! Aynı ifadeyi Kılıçdaroğlu ve HDP için de kullanmak mümkün. Zaten Kılıçdaroğlu ile HDP et ve tırnak gibiler. Son dönemde iyice birbirlerine yaklaştılar.

Görüşme sonrası da bunu net olarak ifade ettiler...

HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, görüşme için özellikle TBMM'nin seçildiğini söylediler. 'Kürt sorunu Meclis'te çözülür' dediler. Kılıçdaroğlu da onayladı ve bunu kabul etti. İlk bakışta masum gibi görünen çok vahim ifadeler bunlar.

'Kürt sorunu' denildiği zaman, HDP'nin ne kastettiğini biliyoruz artık. Başta Selahatt

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 839 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar