Erdoğan ve Davutoğlu da kim?

Haber, bir gazetemizin manşetinde yer almış. Günün, son haftaların, hatta yılların şakası gibi. Asıl şakacı ise Amerikan Haber Portalı Huffington Post. Bizimki sadece ona aracılık yapmış. Huffington Post...

Haber, bir gazetemizin manşetinde yer almış. Günün, son haftaların, hatta yılların şakası gibi. Asıl şakacı ise Amerikan Haber Portalı Huffington Post. Bizimki sadece ona aracılık yapmış. Huffington Post deyip geçmeyin. Küresel medyayı yönlendiren en önemli merkezlerden biri.

Dünyanın en etkili “kanaat liderleri” sıralanmış…

Dördüncü sırada bizden de biri var. Cumhurbaşkanı Erdoğan mı? Hayır, tabii ki değil, adı listede bile yok. Başbakan Davutoğlu derseniz, o da aynı durumda. Hiç uğraşmayın bulamazsınız, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve gelmiş geçmiş diğer siyasetçiler de listede yok.

Türkiye’den listeye dördüncü sırada giren “kanaat önderi” kim biliyor musunuz? Orhan Pamuk! Birinci sırada Papa Francis, dördüncü sırada da O var.

Boşuna demedim “şaka gibi” diye. Hem de eşek şakası. Orhan Pamuk, Türkiye’nin en önemli “kanaat lideri” imiş! Dünyada dördüncü sırada olduğuna, listede de başka bir Türk bulunmadığına göre bu sonuç çıkıyor. 

İşte son dönemdeki moda adıyla “algı operasyonu” dedikleri bu!...

Eskiden “yaldızlayıp, parlatma”, “şişirme, pompalama” ya da “arkadan ittirme-uçurma” adı verirlerdi, bu tür faaliyetlere. Etkili de olurdu. Ama artık ölçüyü öylesine kaçırdılar ki, sadece insanları gülümsetiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar