Erdoğan keyifte!

ABD yapımı filmin adı Kara Şahin Düştü idi. Somali’deki iş savaşta BM müdahalesini konu alıyordu. Biliyorsunuz, orada 19 Amerikan askeri öldürülmüştü. Hem de palalarla paramparça edilmişti....

ABD yapımı filmin adı Kara Şahin Düştü idi. Somali’deki iş savaşta BM müdahalesini konu alıyordu. Biliyorsunuz, orada 19 Amerikan askeri öldürülmüştü. Hem de palalarla paramparça edilmişti.
Sonuçta Kara Şahin düştü. Amerikalılar pes etti. BM Barış Gücü geri çekildi. Ama Türk Kartalı, Somali semalarında halen uçuyor. Bizzat gittik, kimsenin giremediği Mogadişu’ya girdik, o kartalı gördük. Birileri de buna “Oooh, Erdoğan keyifte, geziyor” yorumunu yaptı.
Ufuksuzluk, çapsızlık, cehalet, burnunun ucunu görememe, hedefsizlik, zavallılık ya da kötü niyet dedikleri bu olsa gerek.
Diyorum ki, keşke bütün cumhurbaşkanlarımız Erdoğan gibi olsaydı. Keşke tamamı bunların tabiri ile “keyif” yapsaydı! Herhalde Türkiye bugün çok farklı bir yerde olurdu!

***

Mogadişu, bugün dünyanın en riskli şehirlerinden biri. 2006 Yılı’nda adından söz ettirmeye başlayan ve El Kaide’nin Somali Kolu olarak da anılan El Şebap, bölgede terör estiriyor. 15 binin üzerinde savaş tecrübesine sahip militanı var. Batılı ülkeler, Mogadişu’da büyükelçilik açamıyor. Bir kısmı Havaalanı’nda “konteynır elçiliklerde” faaliyet gösteriyormuş gibi yapıyor.
İşte biz Cumhurbaşkanı Erdoğan’la o şehre girdik. Girmekle kalmayıp, Türkiye’nin dünyadaki en büyük elçilik binasını açtık. 80 dönüm alana sahip dev bir külliyeyi hizmete soktuk.
İddiayla altını çizerek söylüyorum…
ABD Başkanı Obama böyle bir riske girip, o kargaşanın içine kendini sokar mıydı?
İtalyanlar denedi, beceremedi.
Almanlar ya da Fransızlar, bizim yaptığımızı yapabilir mi?
Bizden birkaç gün önce İngilizler Mogadişu’ya gittiler. Havaalanı’ndan dışarı burunlarını çıkaramadılar. Orada görüşmelerini yapıp, alelacele kaçtılar.
Türkiye ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan önde, biz arkada 100’e yakın araçla şehirde boy gösterdi. Hem de geziden iki gün önce “gelme” der gibi Türkiye’ye gözdağı verircesine Viktorya Otel’in havaya uçurulmasına rağmen!
Bütün bunlar da sessiz, gürültüsüz, şova kaçılmadan ve tereyağından kıl çeker gibi yapıldı. İşte, bazı çevrelerin “Erdoğan keyifte” dedikleri faaliyetler bunlar!
Evet, Türkiye açısından keyifli bir iş! Hem de çok keyifli!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar