Erdoğan boşa mı bastırdı?

Artık bir gelenek haline geldi. Bir değil, iki değil, bilmemkaçıncı defa aynı şeyi yaptılar. PKK, Avrupa Parlamentosu’nda yine fotoğraf sergisi açtı. Bu defa da ev sahipliğini Sosyal Demokrat Grup Milletvekili Josef...

Artık bir gelenek haline geldi. Bir değil, iki değil, bilmemkaçıncı defa aynı şeyi yaptılar. PKK, Avrupa Parlamentosu’nda yine fotoğraf sergisi açtı. Bu defa da ev sahipliğini Sosyal Demokrat Grup Milletvekili Josef Weidenholzer yaptı.

Orada kimlerin fotoğraflarının sergilendiğine gelince… 
Başta Abdullah Öcalan var. PKK denilen terör örgütünü kurup, Türkiye’nin başına bela eden, binlerce insanın ölümüne sebep olan bir isim. Diğerleri de PKK ve PYD’li katiller. Altlarında ise “gerilla” yazıyor. 
Garip!.. 
Bir türlü karar veremediler bunların ne olduğuna. Terörist mi, yoksa gerilla mı? Bizimle diyalog kurarken “terörist” diyorlar. Ardından “PKK’nın, Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinde olduğunu” söylüyorlar. Onlarla yan yana geldiklerinde de “gerilla” diyerek sırtlarını sıvazlıyorlar. 
Ne bu şimdi? 
Lafı evirip çevirmeye hiç gerek yok. Türkçe ifadesi ile ahlaksızlık. Birilerinin bakış açısı ile de medeniyet! 
Batsın sizin bu medeniyetiniz. 
* * *
Yıllardır oyun oynayıp duruyorlar. Üstelik, herkes durumun farkında. Artık o eskisi gibi körü körüne “ille de Avrupa” diyen pek kalmadı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Varşova’daki NATO Zirvesi’nde yaptığı ikili görüşmelerde bunları niye sıkıştırdı sanıyorsunuz: 
-Gelin şu terörün bir tarifini yapalım. Herkese göre farklı bir tarif olmaz. Gelin, üzerinde uzlaşalım. Ortak bir terör ve terörist tarifi ortaya çıkaralım ve altına herkes imzasını atsın. 
“Olmaz” demediler tabii ki, dinlediler. Bir başka ifade ile dinliyormuş gibi göründüler. Ama bu makul teklife de yanaşmadılar. Hemen, “var ya” türünden bir tavır içine girdiler: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar