Erdoğan 12’den vurdu

Yıllar, yıllar önceydi. Dehşete düşmüştüm o gün. Açtığım zarftan kargacık burgacık, özensizce yazılmış bir metin çıkmıştı. Baştan aşağı imha...

Yıllar, yıllar önceydi. Dehşete düşmüştüm o gün. Açtığım zarftan kargacık burgacık, özensizce yazılmış bir metin çıkmıştı. Baştan aşağı imha hataları ile doluydu. Altında kimliği yazan kişinin yaptığı görev inanılır gibi değildi:

“Türkçe öğretmeni…” 
Aradan yıllar geçti. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bir süre ders verdim. Gazetecilik mesleğini seçen gençlerin yazdıkları metinler önüme geldi. Onların bazıları da dehşet vericiydi. Yapılan Türkçe ve imla hataları, inanılır ve anlatılır gibi değildi. 
Düşünüldüğünde, ortada şaşırtıcı bir durumda da yoktu aslında. Bana mektup yazan Türkçe öğretmeni ve benzerleri yetiştirmişti bu gençleri! Mesleğini hakkıyla yapan öğretmenlerimizi tenzih ederim ama piyasada “öğretmen” sıfatlı bu tür insanlar o kadar çok ki! Bunların en son örneği de bir siyasi partinin tepesindeki kişinin eşi. Okumuşsunuzdur hakkında çıkan haberleri. “Öğretmen”, ama okula gittiği günler sayılı. 
Maalesef ülke olarak çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan da öğretmen atama töreninde bu soruna dikkat çekti. Öğretmen adaylarına uyarıda bulunma ihtiyacı hissetti: 
-Maaş edindim diye yola çıkıyorsanız, yanlış yoldasınız. Siz, kendinizi bu yola adayacaksınız. 
Ve ekledi: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar