Emperyalizmin çadır tiyatrosu

Son yılların en büyük vahşetlerinden biri olan Kaşıkçı Cinayeti, tam bir yılan hikâyesine döndü. Her geçen gün yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. ABD ile Suudi Arabistan’dan ise...

Son yılların en büyük vahşetlerinden biri olan Kaşıkçı Cinayeti, tam bir yılan hikâyesine döndü. Her geçen gün yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. ABD ile Suudi Arabistan’dan ise, dünya kamuoyunun aklı ve algılarıyla alay eden açıklamalar geliyor. 

“Sıkışmışlık psikolojisi” de demek mümkün buna! Taraflara hata üzerine hata yaptırıyor… 

ABD Başkanı Trump’ın son açıklaması da bunlardan biri. Veliaht Prens Selman için “Cinayetten önceden bilgi sahibi olabilir” ifadesini kullandı. 

Ne anlama geliyor bu? 

“Talimatı veren, cinayeti işleten Prens Selman’dır” anlamına geliyor. Çünkü, haberi olduğu halde bu cinayet önlenmemiş ve işlenebilmişse, Prens’in de onayı ve desteği var demektir. 

Bu durumda ABD’nin Selman’ı “katil” ilan etmesi gerekir değil mi? Ama öyle olmuyor işte. Tersine Trump tarafından kendisinden “dost ve müttefik” olarak bahsediliyor. Suudilere methiyeler düzülüyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar