Embesil Almanya, ahlaksız ABD 

Türkçe ifade edip, “budala, aptal, ahmak” gibi kelimeler de kullanabilirdim; ama ben Fransızca kökenli “imbecile” sözcüğünü seçtim. Kim bilir, belki o zaman ne yaptıklarını daha iyi...

Türkçe ifade edip, “budala, aptal, ahmak” gibi kelimeler de kullanabilirdim; ama ben Fransızca kökenli “imbecile” sözcüğünü seçtim. Kim bilir, belki o zaman ne yaptıklarını daha iyi anlarlar! 

Aslında olay şaka gibi… 

Bakın Almanlar Köln’de ne yapmışlar: PKK’lı göstericilerin elindeki yeşil ve sarı zemin üzerindeki Abdullah Öcalan posterlerini toplamışlar. Beyaz zemin üzerindekilere ise karışmamışlar. 

Çünkü Federal İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelgeyi öyle yorumlamışlar: Yeşil ve sarı zemin üzerindeki mavi gömlekli Öcalan fotoğrafı yasak. Onun dışındaki beyaz gömlekliler serbest! 

Yani… 

Özalan, mavi gömlek giyince terörist oluyor. Beyaz giyince terörden arınıyor ve pir-ü pak hale geliyor. Bir Köln polis görevlisi, konuya ilişkin açıklama bile yapmış: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar