Devlet destekli FETÖ çetesi

Başa, en başa dönelim, kimsenin itiraz edemeyeceği gerçekleri peş peşe sıralayalım. Taşlar o zaman yerine oturur. Dilerseniz, darbeci Kenan Evren’den başlayalım… Evren, kin kusturdu bu millete. Silah zoru ile...

Başa, en başa dönelim, kimsenin itiraz edemeyeceği gerçekleri peş peşe sıralayalım. Taşlar o zaman yerine oturur. Dilerseniz, darbeci Kenan Evren’den başlayalım…

Evren, kin kusturdu bu millete. Silah zoru ile Türkiye’yi esir aldı. “Asmayalım da besleyeyim mi” dedi; gencecik insanları darağaçlarında sallandırdı. Tek dokunmadığı Fethullah Gülen ve ekibiydi. Hiç zedelemedi, örselemedi. Gülen, Evren’e destek, Evren de Gülen’e yol verdi. 12 Eylül Darbesi’nin ardından Amerika’nın “bizim çocuklar” dediği Evren ve arkadaşlarının, yine Amerika tarafından korunup kollanan Gülen’le kavga etmesi beklenemezdi elbette.

Bu ekibin palazlanması, Kenan Evren dönemine rastlar.

Sonra Turgut Özal geldi. O da destekledi bunları, Özal da kol kanat gerdi. “Alnı secdeye değen insanlardan zarar gelmez” düşüncesi ile hareket etti.

Mesut Yılmaz farklı davranmadı. Din ve diyanet adına olmasa da, dengeleri gözeterek Fethullah Gülen’in önüne hiç çıkmadı. Tansu Çiller ise yakınlaşmak için elinden geleni yaptı. Gülen’le aynı fotoğraf karesinde yer almayı siyasetin kaçınılmaz bir gereği olarak gördü.

En ilginç olanı da Bülent Ecevit’tir. Mesut Yılmaz’ın dediği gibi adeta Fethullah Gülen’e aşıktı Ecevit. Toz kondurmadı bunlara, hiç laf söyletmedi. Bugünkü iktidarı zaten biliyorsunuz. Ak Parti’nin lideri ve devletin başı Erdoğan, lafı hiç evirip çevirmeden söyledi. Geçmişte bunlara destek vererek yanlış yaptıklarını Türkiye ve Dünyaya ilan etti. Büyük bir mücadeleye girişti.

Bir tek istisna vardı, o da Necmettin Erbakan’dı…

Erbakan, hiç haz etmedi bunlardan. O, Fethullah Gülen’i, Gülen de Erbakan’ı hiç sevmedi. Erbakan’ın bir başka özelliği daha vardı, Amerika’dan da haz etmez ve bunu hep söylerdi. Hikayenin sonunu biliyorsunuz: Erbakan, 28 Şubat’ta gerçekleştirilen bir darbe sonucu iktidardan uzaklaştırıldı.

Evet, 28 Şubat da bir darbeydi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar