Deniz Gezmiş solcuları 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya beşten büyüktür” derken, sadece ABD’yi hedef almadı. Küresel bir haksızlığa dikkati çekti. BM’de veto yetkisi olan Amerika, İngiltere, Fransa, Rusya ve...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya beşten büyüktür” derken, sadece ABD’yi hedef almadı. Küresel bir haksızlığa dikkati çekti. BM’de veto yetkisi olan Amerika, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin’i sıraya dizdi. Beşinin birden karşısına dikildi. 

“Böyle bir dünya düzeni olmaz” mesajını verdi. Emperyalizmin her çeşidine karşı bir duruş sergiledi. 

Görüldü işte ne demek istediği: 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne, Amerika’nın attığı Kudüs adımının BM kararlarına aykırı olduğu yönünde bir tasarı sunuldu. 14 ülke “evet, doğru” dedi. ABD tek başına kaldı. Hemen veto silahına sarıldı. Durum bu olunca, tasarı kabul edilmemiş sayıldı. 

Böyle bir dünya düzeni ve böyle bir adalet olur mu? 

Olmaz elbette. Olmaz, ama Erdoğan’ın dışında sesini çıkaran yok. Özellikle de emperyalizm karşıtı olduğunu iddia eden bizim solcular umursamıyorlar bile. Onlar, dünya gerçekleriyle değil, sloganlarla meşgul! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar