Darbe başarılı olsaydı…

Tamamı, oran olarak Silahlı Kuvvetlerin yüzde 1,5’luk bir kesimi. Hadi yarım puan da biz verelim, biraz artırım yapıp, yüzde 2 diyelim. Türkiye genelinde düşünüldüğünde, bindelerle ifade edilebilecek...

Tamamı, oran olarak Silahlı Kuvvetlerin yüzde 1,5’luk bir kesimi. Hadi yarım puan da biz verelim, biraz artırım yapıp, yüzde 2 diyelim. Türkiye genelinde düşünüldüğünde, bindelerle ifade edilebilecek küçücük bir grup bu. 
Bu küçük grup, 15 Temmuz gecesi, bütün bir milleti esir almaya çalıştı. Hem de o milletin kesesinden alınan silahları gasp ederek! Bir başka ifade ile milletin silahı ile milletin geleceğini karatmak istedi.

Başarabilselerdi, olacaklar belliydi. Zaten bildirilerini de hazırlamışlardı. Bütün belediye başkanları görevden alınacaktı. Siyasi partiler kapanacaktı. Seçimle gelen insanlar cezaevlerine tıkılıp, yerlerine atamalar yapılacaktı. Kim yapacaktı bu atamaları? Bir kanun kaçağı olan Fethullah Gülen! Türkiye, Ankara’dan değil, ABD’den, Pensilvanya’dan yönetilecekti. 
Bu adam, kendisini güvende hissettiği anda da kalkıp Türkiye’ye gelecekti. Millet, ruh hastası bir psikopata teslim edilip, oyuncak edilecekti.

Büyük bir ihtimalle olup-bitenleri biz görmeyecektik. Muhtemelen kafasına kurşun sıkılıp, bir köşeye atılan bir büyük kitlenin içinde yer alacaktık. Görsek de içinde yaşamayacaktık, çünkü cezaevinde bulunacaktık.

Dışarıdakilerin de bizden farkı olmayacaktı. Onlar da Türkiye adı verilen bir büyük zindanın içinde yer alacaktı. Ancak, o zindan şimdikinden küçüktü, bunlar başarılı olsaydı. Muhtemelen, batılıların emir ve talimatları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölünecek ve parçalanacaktı.

Ve bu ülkede insan haklarının “i”sinden, hukukun da “h”sinden eser kalmayacaktı.

Anadolu’da bir söz vardır, “İte kızılmaz, sahibine kızılır” diye!..

O yüzden, bu darbe girişimini daha iyi değerlendirmek için Fethullah Gülen’den çok sahiplerine bakmak gerekir. 
Bu ülkede, 12 Eylül 1980’de bir darbe yapıldı. Arkasında da tartışmasız olarak Amerika vardı. O yüzden Kenan Evren ve arkadaşları silahla yönetime el koyduklarında, Washington “Bizim çocuklar başardılar” dedi. 
Gülen de zaten o darbeye destek verdi. Sağıyla ve soluyla herkes inim inim inlerken, o dönemde “Cemaat” denilen yapının önü açıldı. Devlet kadrolarına darbe yönetiminden itibaren sızmalar başladı.

Sonra 28 Şubat’ı yaşadık biz. “Cemaat” onu da destekledi. NATO subayları “Müslüman Erbakan’ı” yönetimden uzaklaştırırken, en büyük destekçilerinden biri de Fethullah Gülen’di.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar