Daha ne desin?

Akşam Gazetesi Yazarı Emin Pazarcı'nın bugünkü (18.01.2022) ''Daha ne desin?'' başlıklı yazısı.

Acil uyarı sistemi kendiliğinden devreye girdi. Sirenler çalmaya başladı. Hem de duyguları ve duyularını kaybetmemiş kitleleri son derece rahatsız edecek bir şiddetle çalıyor...

HDP'nin Batman 4. Olağan İl Kongresi yapıldı. Eş Başkan Pervin Buldan kürsüye çıkıp açık açık söyledi:

"Kimse en ufak bir şüphe duymasın. HDP'nin bu seçimlerde yapacağı ve uygulayacağı strateji ile birlikte yönetimin bir parçası olacağını asla aklından çıkarmasın."

Bu nasıl bir özgüven patlaması!

Parlamenter sistem devam ediyor olsaydı, partisinin barajı aşıp aşamayacağını tartışırdık. Ama bu sözleri Başkanlık Sistemi uygulanan ve yönetimin yüzde 50 artı bir oyla el değiştireceği Türkiye'de söylüyor. Yönetimin bir parçası olmaktan bahsediyor.

Nasıl olacak bu?

Ortada tartışılacak, konuşulacak bir durum yok. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi siyasi figürler sayesinde. Hayallerini, onlarla ittifak yaparak gerçekleştireceğini düşünüyor!

Belli ki bunun sözünü de almış. O yüzden "Kimse en ufak şüphe duymasın" diyor. Ülke içindeki ve dışındaki silahlı-silahsız yandaşlarına "direnin az kaldı" mesajı veriyor.

Eğer öyle değilse, yukarıda isimlerini saydığım siyasi parti genel başkanları yalanlasınlar. "Örtülü ya da açık bir ittifak yapmayız. Bunlar terör destekçileridir. Zinhar bir araya gelemeyiz" desinler.

Demeyecekler, diyemeyecekler, HDP'lileri rahatsız edip küstüremeyecekler. Çünkü hepsinin birbirine ihtiyacı var. Oyun çoktan kurulmuş belli.

Bir de Batman'daki kongrede neler yaşandığına bakalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar