Çözüm bu değil

Önce, üç-beş adetti, yüzlerce oldular. Sonra binlere çıktı sayıları. Şimdi de yüz binlere doğru yürüyorlar... Zincir marketlerden bahsediyorum! Her mahalleye girdiler, her köşe başını...

Önce, üç-beş adetti, yüzlerce oldular. Sonra binlere çıktı sayıları. Şimdi de yüz binlere doğru yürüyorlar...

Zincir marketlerden bahsediyorum!

Her mahalleye girdiler, her köşe başını tuttular. Bakkal esnafını yok ettikleri gibi, tuhafiye, züccaciye, hırdavat, manav ve kırtasiyecilerin de ekmeğine göz diktiler. Ne bulurlarsa satmaya başladılar. Yetmedi, kendi tedarik zincirlerini kurdular.

İlk zamanlar ucuza satıyorlardı. Ama bitleri kanlandı. Piyasayı oluşturacak, fiyatları belirleyecek hale geldiler. Artık bu ülkenin Ticaret Bakanı bile bunların dördü ile masaya oturup, fiyat istikrarını sağlamaya çalışıyor.

İşte bu görüntü, kartelleşmenin fotoğrafıdır!

Çözüm mü? Tabii ki değil. Çünkü piyasa artık ellerinde, diledikleri gibi oynama imkânları var. Rica ile tehdit ile sonuç alınmaz. Geçici tedbirler bunlar. Bugün 'tamam' deseler de, yarın 'vazgeçtik' deme güçleri var!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar