CHP'ye karşı açlık grevi

Bolu’dan Ankara’ya yürüdüler. Verilen onca söze rağmen, CHP Genel Merkezi’nde bir duvarla karşılaştılar. Sonuç alamadılar, işlerine dönemediler. Ama CHP’li belediyelerde işten çıkarılan...

Bolu’dan Ankara’ya yürüdüler. Verilen onca söze rağmen, CHP Genel Merkezi’nde bir duvarla karşılaştılar. Sonuç alamadılar, işlerine dönemediler. Ama CHP’li belediyelerde işten çıkarılan işçiler kararlılar, Kurban Bayramı’na kadar bekleyecek, yine olmazsa açlık grevine başlayacaklar. 

Tek istedikleri evlerine ekmek götürmek… 

Öyle çok büyük paralar da almıyorlardı zaten. Çoğu asgari ücret sınırında çalışıyordu. Belediyenin en ağır işlerini onlar yükleniyordu. 

31 Mart seçimlerinde belediye el değiştirince kapının önüne konuldular. İşten çıkarılmalarının tek sebebi var; o da partizan bakış açısı. 

Çok vahim bir durum bu… 

Daha da vahim olanı, bu partizanlığa gerekçe üretmek: “Çalışmıyorlardı” suçlamasına sarılmak, hatta daha da ileri gidip, “Bankamatik işçilerdi onlar” iftirasından medet ummak. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar