CHP’nin koştuğu yer de bataklık 

Seçim bitti, net olarak görülüyor ki Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP bir defa daha kaybetti. CHP’nin Cumhurbaşkanlığı için aday gösterdiği Muharrem İnce ise HDP ve marjinal solun omuz vermesi ile partisinden 8...

Seçim bitti, net olarak görülüyor ki Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP bir defa daha kaybetti. CHP’nin Cumhurbaşkanlığı için aday gösterdiği Muharrem İnce ise HDP ve marjinal solun omuz vermesi ile partisinden 8 puan daha fazla oy aldı. Ama O da kaybetti. Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi Muharrem İnce de kamuoyuna ilan ettiği hedefe ulaşamadı. 

Yine de ortaya çıkan 8 puanlık fark üzerinden CHP’de büyük bir kavga başladı. “Koltuk kavgası” diyorlar buna. Giderek alevleniyor, büyüyor. Çünkü, koltuk el değiştirince, CHP’nin kendine geleceğini, önümüzdeki seçimlerde uçup gideceğini düşünenler var. 

Oysa, CHP’nin içine düştüğü sıkıntı çok daha büyük!.. 

Partinin müzmin sorunları vardı zaten. Üstüne bir de Kemal Kılıçdaroğlu ile mutasyona uğradı. İyice garip bir hal aldı. Cumhuriyetin kurucusu olduğunu iddia eden CHP, artık Cumhuriyeti yıkmak isteyenlerle el-ele, kol-kola yürüyor. 

CHP o kadar değişti ki, kendisine “ulusalcı” adını verenler bile bu değişime ayak

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar