CHP’nin bozkurtları

Rivayetler muhtelif. Biri, “Bunların yarısı ‘hayır’ oyu kullanacak” diyor. Diğeri itiraz edip araya giriyor: -Yok canım, bence “hayır” oyu vereceklerin oranı üçte ikiden fazladır. Canı...

Rivayetler muhtelif. Biri, “Bunların yarısı ‘hayır’ oyu kullanacak” diyor. Diğeri itiraz edip araya giriyor:

-Yok canım, bence “hayır” oyu vereceklerin oranı üçte ikiden fazladır.

Canı sıkılan MHP’liler adına konuşuyor. Herkes MHP uzmanı kesilmiş durumda. Önüne gelen “ülkücü” kesime ayar vermeye çalışıyor. Bunların içinde MHP’li gördüğünde yüzünü buruşturup, hayatı boyunca tükürürcesine “faşist bunlar” diye bağıranlar bile var.

Şimdilik, bu işin bayraktarlığını CHP’liler yapıyorlar. MHP’liler adına en çok onlar konuşuyorlar. Ancak, yakında Kandil’deki terör baronları Murat Karayılan ve Duran Kalkan gibi isimler de bu konuda değerlendirmelerde bulunup, MHP tabanına nizam-intizam vermeye kalkarsa inanın şaşırmayacağım.

Olay öylesine garip bir hal aldı ki, MHP’lilerle ilgili yürütülen algı operasyonlarını çok ciddiye alıp, kendini kaptıranlar bile çıktı. CHP’den gönderildikten sonra ortada kalan Aylin Nazlıaka bir arayış içinde olsa gerek, kendisine “MHP sözcülüğü” görevini verdi. TBMM Genel Kurulu’nda, kolundaki kelepçeyi mikrofona takıp, şov yaptı.

Şaka gibiydi, ama… Dün DHKP-C gibi örgütlerin de yer aldığı gösterilerde boy gösteren Aylin Hanım, bu defa MHP ve ülkücüler adına konuştu. Bağırdı, çağırdı, çığlıklar attı, “hayır” dedi.

Nereden nereye!..

Allah’tan peşine takılan olmadı. Yoksa, siyasi literatürümüze “Devrimci Bozkurtlar” gibi bir kavram eklenecekti. Biz de “olurdu, olmazdı” diye tartışıp duracaktık…

***

Bir de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel var ki, takındığı tavırlar ve yaptığı değerlendirmeler evlere şenlik…

Geçenlerde baktım, sosyal medyada “İşte Türkeş de hayır diyor” diye bir araya getirilen bir takım görüntüleri paylaşmış. Biliyorum o konuşmayı, Türkeş, “Türkiye bir mozaiktir” diyen Sabancı’ya verip veriştiriyor. Anayasa değişikliği ya da Başkanlık Sistemi ile hiçbir bağlantısı yok.

Olsun, ne fark eder? Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapılan anayasa değişikliğini her gün acımasızca çarpıttıktan sonra, Özgür Özel bunları yapmış çok mu? Son günlerde siyasetin bütün etik değerleri zaten ayaklar altında!

Bu kadarla kalsa iyi. Özgür Özel’e bakılırsa, MHP tabanı anayasa değişikliğine “hayır” diyormuş.

Bakın neler söylüyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar