CHP’den Genelkurmay’a şikayet mektubu

Ah bu köhnemiş zihniyet, ah! Türkiye ve Dünyadeğişiyor; bunlar halen aynı yerdeler. Direniyorlar, bir arpa boyu yol bile kat edemiyorlar. Tersine, taktıkları at gözlüklerine sıkı sıkıya sarılıyorlar. Şimdi...

Ah bu köhnemiş zihniyet, ah! Türkiye ve Dünyadeğişiyor; bunlar halen aynı yerdeler. Direniyorlar, bir arpa boyu yol bile kat edemiyorlar. Tersine, taktıkları at gözlüklerine sıkı sıkıya sarılıyorlar.

Şimdi de CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi oturmuş, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a bir mektup yazmış. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni “sessiz kalmakla” suçluyor. Yetmiyor, bu suskunluğun Silahlı Kuvvetler’e “zarar verdiğini” savunuyor. Daha da ileri gidip, böyle devam ederse Hulusi Akar’ın “vicdanlarda mahkûm olacağını” iddia ediyor.

Neymiş, Genelkurmay, Atatürk’e yönelik hakaretlere tepki vermiyormuş! İlgezdi de o yüzden hem bu tavrı eleştiriyor, hem de mektubunu “gereğini yapmanız dileği ile”diyerek bitiriyor.

Oysa, ortada bir hakaret varsa, bunun gereğini yapmak, Genelkurmay’a değil, cumhuriyet savcılarına düşer. Onlar da zaten üzerlerine düşen adımları attılar. Hakaretin sahiplerinin biri cezaevinde, diğerleri aranıyor. Üstüne bir de Başbakan’ın konuya ilişkin olarak yaptığı sert açıklama var.

Genelkurmay Başkanı’nın işi değil ki bu!

Ne yapacak Genelkurmay Başkanı? Basın toplantısı düzenleyip, birkaç zibidi ile polemiğe mi girecek? Muhtıra mı verecek? Yoksa geçmişte olduğu gibi “laiklik elden gidiyor” diye bağırıp, darbe planları içine mi dalacak?

Sahi kendisinden ne yapması bekleniyor?

***

“Atatürk” denildiği zaman, bizim iki sıkıntımız var:

1)Önlerine gelen her fırsatta Atatürk’e söven Atatürk düşmanları.

2)O’nu hiç bilmeyen, tanımayan, buna rağmen kendisine “Atatürkçü” adını veren Atatürk istismarcıları.

Yok aslında aralarında hiçbir fark. Al birini, vur ötekine.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar