Çatlasınlar, çıldırsınlar…

Yıllar, yıllar önceydi. Türkiye’nin Avrupa Birliği hayalleriyle yanıp tutuştuğu günlerdi. Bakü’de Azerbaycan’ın milli şairi rahmetli Bahtiyar Vahapzade ile sohbet ediyorduk. Dün gibi hatırlıyorum...

Yıllar, yıllar önceydi. Türkiye’nin Avrupa Birliği hayalleriyle yanıp tutuştuğu günlerdi. Bakü’de Azerbaycan’ın milli şairi rahmetli Bahtiyar Vahapzade ile sohbet ediyorduk. Dün gibi hatırlıyorum, “Ne yapıyorsunuz siz?” dedi: 

-Avrupa’nın peşine takılmış gidiyorsunuz. Bırakın bu sevdayı. Avrupa’nın arkasında kuyruk olacağınıza, gelin bizlere baş olun. 

O gün burun kıvıranlar çıktı. Çevremizdekilerin çoğu, bu sözleri küçümsedi, ciddiye bile almadı. Onlara göre bir yanda koca Avrupa, diğer tarafta Sovyet boyunduruğundan yeni kurtulmuş, ayakta zor duran Azerbaycan ve diğer Türk Cumhuriyetleri vardı! O yüzden de “Ne diyor bu adam!” diye düşünmüşlerdi. 

Aradan yıllar geçti. O Azerbaycan her geçen gün daha da büyüdü ve serpildi. Bugün, Avrupa Birliği’nin pek çok ülkesini geride bıraktı. Üstelik, her geçen gün daha büyüyor ve gelecek vaat ediyor. 

Avrupa’nın hali de ortada!.. 

Kimsenin şüphesi olmasın, bugünkü Azerbaycan’ın geleceği, Avrupa

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 839 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar