Çatı adayı çatıyı çökertirse…

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir defa daha sordu: -Cumhurbaşkanlığı yarışına gireceksen açıkla. Ardından teklifini yeniledi: -Girmeyeceksen buradan birini...

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir defa daha sordu:

-Cumhurbaşkanlığı yarışına gireceksen açıkla.

Ardından teklifini yeniledi:

-Girmeyeceksen buradan birini seçelim. Görevi o arkadaş alsın, hepimiz el ele verelim.

Şimdi, Baykal’ın kendisine yol açmaya çalıştığı söylenebilir. “Arkadaş derken kendisini tarif ediyor”yorumları yapılabilir. Bunlar ayrı bir tartışma konusu. Ancak, söyledikleri de çizdiği yol da doğru.

Sistem değişti artık. 2019’dan itibaren Başbakanlık kalkacak. Bütün yetkileri Cumhurbaşkanlığı Makamı’na geçecek. Siyasi partiler de doğal olarak gözlerini Beştepe’ye dikecek, dikmek zorunda kalacak. Tabii, gerçekten ülke yönetimine taliplerse!

Ülke yönetimine talip olmayan bir siyasi parti düşünülmeyeceğine göre…

Siyasi partilerin tamamı, Cumhurbaşkanlığı Makamı’na talip olmak zorundalar. Buna mecburlar, hatta mahkûmlar. Aksi takdirde Kanarya Sevenler Derneği’nden hiçbir farkları kalmaz. Ayakta duramazlar, dağılıp yok olurlar.

İşte Deniz Baykal da bu gerçeğin altını çiziyor. Yaptığı, yeni sisteme ve Türkiye’nin gerçeklerine uygun bir çağrı.

***

Kemal Kılıçdaroğlu ise, “evet” diyemiyor. Susuyor, “daha erken” diyor, zaman kazanmaya çalışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar