Büyük ve gizli operasyon

İşaret fişeği 2008 Yılı Ekim Ayında atıldı. ABD derin devletinin kontrolündeki John Hopkins Üniversitesi’ne bağlı Silkroad Enstitüsü bir rapor yayınladı. Svante E Cornell ve Halil Magnus Karavelli...

İşaret fişeği 2008 Yılı Ekim Ayında atıldı. ABD derin devletinin kontrolündeki John Hopkins Üniversitesi’ne bağlı Silkroad Enstitüsü bir rapor yayınladı. Svante E Cornell ve Halil Magnus Karavelli imzalı raporun 72. Sayfasında aynen şu ifade yer aldı: 

“CHP’de istifa etmeye ikna edilecek Deniz Baykal’la, yolsuzluklar konusunda kamuoyunun dikkatini çeken Kemal Kılıçdaroğlu yer değiştirecek. CHP, Avrupa tarzı bir sosyal demokrat parti olarak ortaya çıkacak.” 

Kılıçdaroğlu, o dönemde Grup Başkanvekiliydi. Örgütlerle hiçbir irtibatı yoktu. CHP içinde etkisiz elamandı. O yüzden İsrail ilişkili bu iki ismin hazırladığı rapor ciddiye alınmadı. 

Sonra gerekli alt yapı oluşturuldu. FETÖ’cü polisler devreye sokuldu. Bir kaset skandalı patladı. Gerçekten de Deniz Baykal istifa etmek zorunda kaldı. CHP’nin genleri ile oynanıp, “Avrupa tarzı” bir parti ortaya çıkarıldı. 

CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcılarından Onur Öymen de bu gelişmeleri “Parti, ABD de

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar