Bu neyin paniği?

Öncelikle bir noktanın altını çizelim: Seçim yapıyoruz biz, yangından mal kaçırmıyoruz. Seçim süreci de henüz sonuçlanmış değil.  Her seçimde olduğu gibi, doğal olarak...

Öncelikle bir noktanın altını çizelim: Seçim yapıyoruz biz, yangından mal kaçırmıyoruz. Seçim süreci de henüz sonuçlanmış değil. 

Her seçimde olduğu gibi, doğal olarak itirazlar yapılacak. Bunlar değerlendirilecek. Hak gaspı ya da hatalar varsa düzeltilecek. Sonuçta adalet tecelli edecek ve milli iradenin sonuçlara tam olarak yansıması sağlanacak. 

Nitekim geçmişte örneklerini çok yaşadık biz. İtirazlar üzerine yeniden değerlendirmeler yapıldı. “Kazandı” denilenlerin aslında kaybettiği ortaya çıktı. “Kaybetti” denilenlerin hakkı iade edildi. 

Seçim güvenliği bu demek zaten! Bizde seçimler hakim teminatında yapılıyor. Hak gaspının önlenmesi için çeşitli hukuki mekanizmalar geliştirilmiş. Şu anda onlar devreye sokuluyor. Olağan süreç işliyor. Türk demokrasisi gelişti, “açık oy kullanıp, gizli tasniflerin yapıldığı” yıllar çok geride kaldı. 

İlginçtir… 

Buna rağmen bağırıp çağıranlar, bu işleyişi engellemeye çalışanlar var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar