Bravo HDP ve Avrupa’ya!

Harika bir tablo! Avrupa’nın dört bir yanı kırmızı-beyaza bürünmüş. Berlin, Paris, Amsterdam, Toronto ve diğerleri… Hep birlikte Türkiye ile dayanışma içine girmiş, İstanbul Atatürk...

Harika bir tablo! Avrupa’nın dört bir yanı kırmızı-beyaza bürünmüş. Berlin, Paris, Amsterdam, Toronto ve diğerleri… 
Hep birlikte Türkiye ile dayanışma içine girmiş, İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısını lanetliyorlar. Mesela, Berlin’de,

Brandenburg Kapısı’nın üzerine renkli ışıklarla Türk Bayrağı yansıtılmış. Görüntü muhteşem! 
Bitmedi, dahası da var…

Bu fotoğrafın içinde, saldırıyı lanetleyen bir HDP de görüyoruz. Grup Başkanvekili İdris Balüken, hiç de alışık olmadığımız sözler söylüyor:

-Şiddetle kınıyor, lanetliyoruz…

Tamamının başına taş mı düştü acaba? 
Tabii ki değil. Kınıyorlar, lanetliyorlar; çünkü bu defaki canlı bombalar PKK ya da PYD’li değil, DAEŞ militanı. Onların derdi, eylemden çok, eylemi yapanlarla. DAEŞ’i kınıyor onlar, eylemi değil!

Bunu söylerken hiç de haksızlık etmiyorum…

PKK’lı canlı bombalar, peş peşe patlarken; asker-sivil insanımızı katlederken, verdiler mi aynı tepkiyi? Tabi ki vermediler. Genellikle görmezlikten geldiler. Kör, sağır ve dilsiz taklidi yaptılar. 
Bizden sonra terör Somali’yi de vurdu. Orada da canlı bomba eylemi sonucu 18 kişi hayatını kaybetti. Bilginiz var mı? Gören ya da tepki gösteren oldu mu hiç? 

Ankara’daki Merasim Sokak saldırısını hatırlarsınız. Oradaki canlı bomba eyleminde tam 28 kişi hayatını kaybetti. 
Geldi mi böyle bir ses Avrupa’dan?

Gelmez, çünkü cani PKK’lıydı!

Ardından Kızılay patlaması oldu. Kızılay’da da hiçbir suçu ve günahı olmayan 35 sivil hayatını kaybetti. Pek çok insan yaralandı. Aralarında sakat kalanlar var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar