Batı’yı şaşkına çeviren Türkiye 

Yıllar, yıllar önceydi. Başbakan Mesut Yılmaz’la Brüksel’deydik. Otelde akşam yemeği sırasında DHKP-C’li olduğu anlaşılan bir kız çocuğu Yılmaz’ın masasına yaklaştı....

Yıllar, yıllar önceydi. Başbakan Mesut Yılmaz’la Brüksel’deydik. Otelde akşam yemeği sırasında DHKP-C’li olduğu anlaşılan bir kız çocuğu Yılmaz’ın masasına yaklaştı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na dönerek bağırmaya başladı: 

n Senin kafana sıkacağız, kafana. 

Ardından Belçikalı polislerin arasından elini kolunu sallayarak oteli terk etti. Türk korumalar hiçbir şey yapamadılar. Başbakan, herhangi bir açıklamada bulunmadı. Türkiye’den ciddi bir tepki yükselmedi. 

Yapılan tehdidi de, Belçika makamlarının kayıtsız tavrını da, sineye çekip oturduk. Çünkü, rahmetli Cumhurbaşkanı Demirel’in tabiriyle tepki göstersek ve bir şeyler söylesek bile “tehdidimizi ikaya muktedir” değildik! 

1) Hep suskun kalıyorduk o dönemlerde. 

2) Suskun kalmasak da alabileceğimiz herhangi bir sonuç yoktu zaten. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar