Batının iğfal operasyonları 

 Kültürel izler var yıllardır yaşadığımız gelişmelerde. Tarihsel köklere dayanıyor, batının sürdürdüğü küresel operasyonlar. Hepsinin temeli, yüzyıllar öncesindeki kölelik...

 Kültürel izler var yıllardır yaşadığımız gelişmelerde. Tarihsel köklere dayanıyor, batının sürdürdüğü küresel operasyonlar. Hepsinin temeli, yüzyıllar öncesindeki kölelik düzenine dayanıyor. Kısaca “insan kullanma sanatı” diyebiliriz buna. 

Kölelik anlayışıdır asıl çıkış noktası. O sistem, esarete, zora ve şiddete dayalıydı. Sürdürülemedi ve yüzyıllar önce son buldu. Yerine ise, “gönüllü kölelik” de diyebileceğimiz “uşaklık düzeni” geldi. Elbette bu yeni anlayış daha ince bir politika gerektiriyor. Ancak, uygulamada aynı sonucu veriyor. Evrensel olarak buna da “emperyalizm” adı veriliyor. 

Basit bir sistem aslında: 

Önce iğfal edecek, daha sonra kullanacaksın. 

Daha açık bir anlatımla, aldatacak, kandıracak ve baştan çıkaracaksın. Sonrası zaten kendiliğinden geliyor. İğfal edilen kitleler, üzerlerine düşeni gönüllü olarak yerine getiriyor. Yıllardır yaşıyoruz biz bunun örneklerini. 

1980 öncesi bu ülkede çeşitli isimlerde yasa dışı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar