Bakın, Başbakan ne yapmış!

Bundan 3-4 gün önce ilginç bir olay yaşandı. Eşi Sare Hanım, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na telaşla bir mesaj gösterdi… Mesaj çok uzaklarla, Malezya ile bağlantılıydı. Başbakan...

Bundan 3-4 gün önce ilginç bir olay yaşandı. Eşi Sare Hanım, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na telaşla bir mesaj gösterdi…

Mesaj çok uzaklarla, Malezya ile bağlantılıydı. Başbakan Davutoğlu’nun eski bir öğrencisinin eşine aitti ve Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde yaşananlarla ilgiliydi.
Aynen şu ifadeler yer alıyordu:
“Dargeçit’te yaşananlardan dolayı apar-topar evlerini terk eden insanların ahırlarında yüzlerce hayvan var. Bunlar açlık tehlikesiyse karşı karşıyalar. Bir şeyler yapılması lazım. Çünkü böyle giderse telef olacaklar.”
Başbakan, hemen telefonla İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı aradı. Kendisine gönderilen mesajdan bahsetti. Gerekli talimatı verdi:
-Bu şekilde terk edilmiş ahırlar veya ağıllar varsa tek tek açın. Oralarda ne kadar küçük-büyük baş hayvan varsa besleyin.
İşte devlet bu!
Terör örgütü PKK, yakıp, yıkıyor. Şehirlere soktuğu ağır silahlarla büyük bir vandallık gösterisi yapıyor. Küçük yaşta çocukları asker ve polisin önüne sürüyor. Ürettiği kan ve gözyaşının üzerinden güç devşirmeye çalışıyor. Terörün siyasi uzantıları da bu barbarlığı ajite edip, algı operasyonlarına girişiyor.
Devlet ise, bir yandan barbarlarla mücadele edip, kamu güvenliğini sağlamaya uğraşırken diğer taraftan ahırlarda terk edilen hayvanların aç kalmaması için bile çözüm üretiyor.
Algı operasyonları bir yana, bölgenin çarpıcı gerçeği bu!
Ve bu gerçeği, bütün toplum kesimlerinin, özellikle de bölgede yaşayan Kürt vatandaşların iyi bilmesi lazım.

Biliyorsunuz, Kobani olayları sırasında da bir dizi algı operasyonu yapılmıştı. Bölge insanına samimi bir şekilde el uzatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerden yere vurulmuştu.
O günlerde de gerçekler ters-yüz edilip, toplumun önüne konulmuştu.
Kobani gerçeği çarpıtılarak, yine kan ve gözyaşı üretilmeye çalışılmıştı. Çağrılar yapılmış, halk sokaklara dökülmüş, birbirine kırdırılmıştı. Başı taşla ezilerek öldürülen 16 yaşındaki Yasin Börü gibi pek çok canımız gitmişti.
O günlerde de benzer bir olay yaşanmıştı…
Bölgeye görevli olarak giden Faruk Çelik, bir gece vakti Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu arayarak, gelişmeleri aktarmıştı:
-Kobani’den gruplar halinde gelenler sınıra dayandılar. Fakat yanlarında arabaları ve sürüleri de var. Ne yapacağız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar