Bakan bağırtacak

Önümüzdeki hafta sonundan itibaren İstanbul’dan Ankara’ya doğru sızlamalar ve bağırtılar yükselirse şaşırmayın derim. Büyük bir ihtimalle öyle olacak. Çünkü, eldeki veriler bunu...

Önümüzdeki hafta sonundan itibaren İstanbul’dan Ankara’ya doğru sızlamalar ve bağırtılar yükselirse şaşırmayın derim. Büyük bir ihtimalle öyle olacak. Çünkü, eldeki veriler bunu gösteriyor. 
Tamamı değil elbette; ancak menfaatlerinin zedeleneceğini gören bazıları sızlanmaya başlayacak. İçlerinden sesini yükseltip bağıranlar çıkacak. Bu arada, becerilebilirse yıpratma faaliyetleri de harekete geçirilecek. 
“Nereden çıktı bu?” derseniz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, önümüzdeki haftanın sonuna doğru İstanbul’a gidiyor. Müteahhitleri toplayacak, onlarla önemli bir görüşme yapacak. Bakanlığının, İstanbul’daki yapılaşmaya ilişkin görüşlerini ortaya koyacak. Zaten basından da takip edeceksiniz. 
Öncelikle bir noktanın altını çizelim: 
Mehmet Özhaseki, son derece kararlı. İstanbul’un daha fazla tahrip edilmesine izin vermeyecek. Bunu da yakın çevresi ile sürekli olarak paylaşıyor. O yüzden, İstanbul’da müteahhitlerle yapacağı görüşme de bu kararlılık çerçevesinde şekillenecek. 
Durum bu olunca, hangi noktaların altını çizeceğini şimdiden söylemek mümkün: 
Özhaseki, yoğunluk artırma taleplerine kapalı olduğunu net bir dille ifade edecek. Görüntüyü bozan, İstanbul’u İstanbul olmaktan çıkaran yüksek kat isteklerinin de peşin olarak önünü kapatacak. 
“Boşuna bize gelmeyin” mesajını verecek: 
-Yanlış işler için araya adam sokmayın. Kabul edemeyeceğimiz talepler için bizim kapımızı çalmayın. 
Açıkça söyler mi bilemem. Ancak, hangi ifadeleri kullanırsa kullansın, Bakan Özhaseki’nin söyleyeceklerinin tercümesi aynı olacak: 
“İstanbul’un canına okunmasına izin vermeyeceğim.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar