Bahçeli’nin durduğu yer

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünCumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeydi. Görüşmeye, son dönemin en önemli gelişmelerinden biri olarak bakabiliriz. Bu, aslında bir dönüm...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünCumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeydi. Görüşmeye, son dönemin en önemli gelişmelerinden biri olarak bakabiliriz. Bu, aslında bir dönüm noktası! Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek tarihi bir buluşmadan bile söz edebiliriz.

Kısa süre öncesine kadar ne diyordu Devlet Bahçeli? Beştepe’den “Kaçak ve karanlık saray” olarak bahsediyordu. “Kaçak saray, kötülüğün ve nifakın sembolü haline geldi” diyordu.

Buna rağmen, dün oradaydı.

Ortada ciddi bir çelişki varmış gibi görünüyor değil mi? Ancak, meseleye böyle yüzeysel bakmamak lazım. Devlet Bahçeli’yi Beştepe’ye Türkiye ve bölgedeki gelişmeler taşıdı. Çünkü Devlet Bahçeli, MHP’nin Genel BaşkanıMHP’nin belli hassasiyetleri var. Kuruluşundan bu yana milli bir duruşa sahip.

Bahçeli, işte bu yüzden Beştepe’ye doğru yöneldi. Çünkü bugün bu topraklar üzeninde milli olan güçlerle gayri milli güçlerin ciddi bir mücadelesi var. 15 Temmuz darbe girişiminde bu açıkça ortaya çıktı.

MHP ve Bahçeli işte bunu gördü…

Durum bu olunca doğal olarak MHP milli olan tarafa doğru yöneldi. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu şartlarda, MHP’den zaten farklı bir tavır beklenemezdi. Kısacası, ortada yadırganacak bir durum yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar