Bahçeli kilidi açtı

MHP’nin geçmişte sergilediği Başkanlık Sistemi ile ilgili tavırlar yanlıştı. Parti adına yapılan açıklamalar sert ve kişiseldi. Alparslan Türkeş’in yıllarca sergilediği...

MHP’nin geçmişte sergilediği Başkanlık Sistemi ile ilgili tavırlar yanlıştı. Parti adına yapılan açıklamalar sert ve kişiseldi. Alparslan Türkeş’in yıllarca sergilediği görüşlerle taban tabana zıttı.

Adeta, yıllarca “Başkanlık Sistemi” diyen, bunun mücadelesini veren MHP gitmiş, yerine yeni bir siyasi yapı gelmiş gibiydi!

O dönemde de yazdık bunları. Hakarete ulaşan saldırılara rağmen, televizyon programlarında anlattık.“Geçmişte Başkanlık Sistemi’ni ülkenin kurtuluş reçetesi olarak sunan MHP’ye ne oldu?” sorusunu hep sorduk. Hakaretler işittik, ama doğru bildiğimizi söylemekten de geri kalmadık.

Sonra Türkiye son derece önemli gelişmeler yaşadı. MHP özüne dönüp, rezervlerini kaldırdı.Devlet Bahçeli, “Fiili durum yasal hale gelsin, referandumdan çıkacak sonuca saygılı oluruz”dedi. Başkanlık kilidi açıldı.

Doğru olanı yapıldı…

Ayrıca, bir hakkın da teslim edilmesi lazım. Özellikle son dönemde MHP’nin izlediği politikaya söylenecek tek bir sözüm yok. Milli olandan yana bir duruş sergiliyor. Doğru adımlar atıyor. Ülkenin önünü açıyor.

Bahçeli’nin yaptığı açıklamanın üzerine AK Parti gerekli adımı attı. Başbakan Yıldırım da içindeBaşkanlık Sistemi’nin yer aldığı Anayasa Değişiklik Teklifi’nin Meclis’e sunulacağını söyledi.

Ve ekledi:

-367 oyu bulsak da referanduma gideceğiz.

Demek ki kararı millet verecek. Bu da son derece önemli. Millet isterse Türkiye BaşkanlıkSistemi’ne geçecek. İstemezse, referandumdan “hayır” oyu çıkacak. Biz de zaten hep bunu savunuyorduk. Uzun süredir, kararın millete bırakılması gerektiğini söylüyorduk.

Var mı itirazı olan?

Olamaz, olsa da zaten hiçbir anlam ifade etmez. Demokrasiden bahsediyorsak eğer, yok milletin üzerinde hiçbir makam ve mevki!

Öyle görünüyor ki, milletin önüne Başkanlık Sistemi ile birlikte daha özgürlükçü bir anayasa geliyor…

Yine anlaşılıyor ki, Meclis’te daha önce Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun üzerinde mutabık kaldığı 60 madde ile son mini anayasa paketindeki 7 madde birleştirilecek. Başkanlık Sistemiile ilgili düzenlemelerle birlikte milletin onayına sunulacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar