Avrupa “Büyüksün Türkiye” diyor!

Hollanda’da bugün seçim var. İktidardaki Liberal Sağ Parti (VVD) Lideri Rutte ile ırkçı, aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) Genel Başkanı Wilders, televizyona çıkıp, son defa...

Hollanda’da bugün seçim var. İktidardaki Liberal Sağ Parti (VVD) Lideri Rutte ile ırkçı, aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) Genel Başkanı Wilders, televizyona çıkıp, son defa kozlarını paylaştılar.

Kapıştılar ama söz konusu Türkiye olduğunda uzlaştılar.

Çünkü her ikisi de Türkiye, Türk ve Erdoğandüşmanlığından besleniyor. Her iki lider de bize ne kadar vurursa, oyunu o kadar artıracağını düşünüyor. Zaten kamuoyu araştırmaları da onu gösteriyor. Hollanda’da yapılan son ankette “Türkiye ile kriz iyi yönetiliyor” diyenlerin oranı yüzde 86. Ülkedeki Türkvarlığına yönelik olarak coplar havaya kalktıkça, köpekler saldırdıkça, hakaretler arttıkça Hollandalılar mutluluktan havada uçuyor. O yüzden her iki parti de seçim kampanyasını Türk düşmanlığı üzerine inşa etmiş durumda.

Şimdi sormak istiyorum:

Türkiye, küçük, etkisiz ve iddia edildiği gibi itibarsız bir ülke olsaydı, işe yarar mıydı böyle bir kampanya?

Yaramazdı elbet!

Söz konusu olan sadece Hollanda değil. Avusturya ve Almanya’da da durumun farklı olduğu söylenemez. Hep birlikte el ele verdiler. Kendi ilan ettikleri Avrupa değerlerini rafa kaldırdılar. Dünyanın gözünün içine baka baka altına imza attıkları Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni askıya aldılar.

Oysa biz teröre ve teröristlere karşı OHAL ilan ederken bile böyle bir tavır içine girmedik. Bir insanlık suçu olan terörle mücadele söz konusu olduğunda dahi, onların durumuna düşmedik.

Biz dağ gibi dimdik ayakta dururken, onlar küçüldüler!

Sonunda Avrupa Birliği’nden çıkış süreci olan Brexit kararını alan ve bu yüzden sırtlarında yumurta küfesi olmayan İngilizler bile hakkı teslim etti. İngiliz Gazetesi The Times, Avrupa’nın ikiyüzlü rezilliğini ortaya koymak durumunda kaldı:

“Erdoğan yanlısı konuşmacıları susturmak, Avrupa değerlerine ihanettir. Bunu yaparak, savunduklarını iddia ettikleri değerleri terk etmiş oluyorlar.”

***

Ortada o kadar çok rezillik var ki… İnsan hangi birini yazacağını şaşırıyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar