Ankara’da ince hesap

Yıl, 1994… Turgut Altınok, MHP’nin Ankara İl Başkanı idi. Mansur Yavaş da MHP Beypazarı İlçe Başkanı olarak görev yapıyordu. Birlikte çalışıyorlardı.  Siyaset bu, bazen...

Yıl, 1994… Turgut Altınok, MHP’nin Ankara İl Başkanı idi. Mansur Yavaş da MHP Beypazarı İlçe Başkanı olarak görev yapıyordu. Birlikte çalışıyorlardı. 

Siyaset bu, bazen anlaşmazlıklar ve anlayış farklılıkları olur. Nitekim, her iki isim için oldu da. Turgut Altınok, Ak Parti’nin Keçiören Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Mansur Yavaş da MHP’den ayrılıp, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gömleği ile sahneye çıktı; ama seçilemedi. 

Turgut Altınok, hiçbir zaman geçmişini saklamadı. Keçiören’deki başkanlık döneminde masasına bozkurt heykeli koydu. Arkasında Erdoğan’ın fotoğrafı yanında Alparslan Türkeş’in portresi yer aldı. Bünye bunu kabul etti, Ak Parti tabanı ile sıkıntı yaşamadı. 

Mansur Yavaş’ın hikâyesi belli: CHP bünyesinde kabul görmediği gibi, O da CHP’nin rozetini takmadı. Parti içinde tartışmalar halen devam ediyor. 

Bu iki isim şimdi karşı karşıya… 

Mansur Yavaş, yine CHP’nin Ankara Adayı. Turgut Altınok da t

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar