Allah’tan kork Kemal Bey

Hani “Kırk yıllık Kani, olur mu yani” derler ya… Aynen öyle oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok fazla dayanamadı. Yenikapı Ruhu’nu ayaklar altına aldı;...

Hani “Kırk yıllık Kani, olur mu yani” derler ya… Aynen öyle oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok fazla dayanamadı. Yenikapı Ruhu’nu ayaklar altına aldı; aslına dönüş yaptı.

Hem de ne dönüş!..

CHP’yi, bir anda PKK uzantısı HDP’liler ve Türkiye’ye veryansın eden dış çevrelerle aynı noktada buluşturdu. Onlarla birlikte bu topraklara doğru atışa başladı. Bize de “Allah’tan kork Kemal Bey” dedirtti.

***

CHP Parti Meclisi’nin 6,5 saat süren toplantısının ardından yayımlanan bildiri dehşet verici. İçinde yer alan ifadeler, tam bir Kılıçdaroğlu kafası. Türkiye’nin Ana Muhalefet Partisi’ne yakışır gibi değil.

Bakın ne deniliyor:

“Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa’ya aykırıdır.”

Oysa öyle değil. Milletvekilleri de tutuklanır. Suçüstü hallerinde milletvekilinin de gözünün yaşına bakılmaz. Geçmişte bunun örneklerini gördük biz:

30 Mart 1989’da, TBMM Kulisi’nde Zeki Çeliker ile İdris Arıkan arasındaki kavgayı ayırmak isteyen Abdülrezzak Ceylan, tabanca kurşunuyla hayatını kaybetti. Ardından, İdris Arıkan tutuklanıp Ankara Ulucanlar Cezaevi’ne götürüldü. Yargılandı ve cezalandırıldı.

30 Ocak 2001’de de yine TBMM’deki İç Tüzük görüşmeleri sırasında yumruklaşmalar yaşandı. Fevzi Şıhanlıoğlu, aldığı yumruk darbeleri sonucu kalp krizi geçirip, hayatını kaybetti. O’nu yumruklayan Cahit Tekelioğlu da Dikmen’deki evinden çıkarken, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alındı. Tutuklanıp, cezaevine gönderildi.

Her iki olayda da kimse bunun bir “anayasa ihlali” olduğunu söylemedi. Tam tersine, yapılan işlem herkes tarafından desteklendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar